• Ellen Deckwitz prijst ‘Het oog van de dichter’ in De Morgen

  Ellen Deckwitz prijst ‘Het oog van de dichter’ in De Morgen

  Ellen Deckwitz las het Het oog van de dichter en prees ons boek in haar wekelijkse rubriek in de boekenbijlage van De Morgen: “een overdonderende ervaring, vol wetenswaardigheden, humoristische terzijdes en sprankelende analyses”.

  Lees meer
 • Staat van de Unie 4: Oude Meesters

  Staat van de Unie 4: Oude Meesters

  Zijn Rubens en Vermeer van de Lage Landen of Vlaams/Hollands? Gaat toerisme boven inhoud? 9/9 in KMSKA met Phillip Van den Bossche (Mu.ZEE), Ann Demeester (Frans Hals), Manfred Sellink (KMSKA), Emilie Gordenker (Mauritshuis), Peter De Wilde (Toerisme Vlaanderen) en Sjarel Ex (Boijmans).

  Lees meer
 • Ons Erfdeel 2/2017: Ingrid Godon, Ilja Leonard Pfeijffer en veel meer

  Ons Erfdeel 2/2017: Ingrid Godon, Ilja Leonard Pfeijffer en veel meer

  Het tweede nummer van jubileumjaargang zestig is uit. Met o.a. kranten en opiniebladen in de Lage Landen; illustrator Ingrid Godon; moederboeken; fotograaf Ed van der Elsken; het glazen plafond in de literatuur; Ilja Leonard Pfeijffer: 25 boekrecensies.

  Lees meer
 • NIEUW BOEK: Het oog van de dichter - 25 schilderijgedichten belicht

  NIEUW BOEK: Het oog van de dichter - 25 schilderijgedichten belicht

  Het oog van de Dichter is een uitvoerig geïllustreerd literair kunstboek. Anton Korteweg buigt zich over gedichten die op schilderijen zijn geïnspireerd. Dit prachtige boek (272 p.) kost € 35 en is hier te koop. Boektrailer hier. Recensie-overzicht hier

  Lees meer
 • The Low Countries 25: de ambigue erfenis van de sixties

  The Low Countries 25: de ambigue erfenis van de sixties

  Onder het motto be realistic, demand the impossible buigen we ons in The Low Countries 25 over de sixties. Hier kunt u het jaarboek bestellen, hier leest u het woord vooraf van de hoofdredacteur en kunt u de eerste pagina's doorbladeren.

  Lees meer
 • Zestig jaar Ons Erfdeel

  Zestig jaar Ons Erfdeel

  In 2017 bestaat het tijdschrift Ons Erfdeel zestig jaar, en dat jubileum vieren we met o.a. een vernieuwde vormgeving en vier debatten over de Vlaams-Nederlandse samenwerking. Op deze pagina kunt u alles over deze bijzondere verjaardag volgen.

  Lees meer

Tijdschriften

Jaarboeken

Boeken

Alle boeken