• Het jaar van Jheronimus

  Het jaar van Jheronimus

  2016 is het jaar van Jheronimus Bosch, ook bij 
  Ons Erfdeel. In het eerste nummer van dit jaar schrijft Manfred Sellink waarom zo'n herdenkingsjaar belangrijk is. En op de blog van Ons Erfdeel belichten we diverse evenementen van het Bosch-jaar. 

  Lees meer
 • The Low Countries 24 over literatuur

  The Low Countries 24 over literatuur

  Het 24ste jaarboek The Low Countries heeft als thema literatuur, ter gelegenheid van 's wereld grootste boekenbeurs, de Frankfurter Buchmesse waar Vlaanderen en Nederland dit jaar gezamenlijk gastland zijn. Hier kun je het jaarboek bestellen. 

  Lees meer
 • Nu uit: Ons Erfdeel 2/2016

  Nu uit: Ons Erfdeel 2/2016

  De vertaler is meer dan een noodzakelijk kwaad - waarom het moderne debat zo ingewikkeld is - Herman Pleij herleest Lof der Zotheid - politiek buiten de politiek om - een literaire lezing van voetbalboeken - het oeuvre van Victor Schiferli - 26 boekrecensies.

  Lees meer
 • De mens, ge kunt gij daar niet aan uit

  De mens, ge kunt gij daar niet aan uit

  Op 21 mei wordt in Antwerpen een bloemlezing van Gerard Walschap gepresenteerd: De mens, ge kunt gij daar niet aan uitMatthijs De Ridder boog zich vorig jaar in Ons Erfdeel over Walschap. En alle teksten uit ons archief van én over Walschap zijn online leesbaar.

  Lees meer
 • Un Grand Cru: Jozef Deleu selecteert Nederlandstalige gedichten voor Franstalige bloemlezing

  Un Grand Cru: Jozef Deleu selecteert Nederlandstalige gedichten voor Franstalige bloemlezing

  Alle gedichten in deze bloemlezing zijn opgenomen in het Nederlands en het Frans. Met o.a. Anneke Brassinga, Hugo Claus, Charles Ducal, Luuk Gruwez, Miriam Van hee, Stefan Hertmans, Hester Knibbe, Gerrit Kouwenaar, Anne Vegter, Leo Vroman.

  Lees meer
 • Waarom een buitenboordmotor eenzaam is - nieuwe editie!

  Waarom een buitenboordmotor eenzaam is - nieuwe editie!

  Volledig herziene, vierde druk van het succesboek waarin Joke van Leeuwen aanstekelijk vertelt over het Nederlands. Mooie korting voor wie dit boek koopt samen met Tikken tegen de maan, de kindergedichten uit de Lage Landen die Joke van Leeuwen bloemleesde.

  Lees meer
 • 'Het (on)Verenigd Koninkrijk' is Best Vormgegeven Boek 2015

  'Het (on)Verenigd Koninkrijk' is Best Vormgegeven Boek 2015

  Ons boek Het (on)Verenigd Koninkrijk behoort tot de Best Vormgegeven Boeken 2015. Het kreeg vier sterren in De Standaard (recensie Marc Reynebeau) en in NRC (recensie Peter Vandermeersch). Op ActuaTV was er een uitgebreid item over ons boek dat je hier (€29) kunt bestellen.

  Lees meer

Tijdschriften

Jaarboeken

Boeken

Alle boeken