• 'Het (on)Verenigd Koninkrijk' is een van de Best Verzorgde Boeken 2015

  'Het (on)Verenigd Koninkrijk' is een van de Best Verzorgde Boeken 2015

  De prjizen voor de Best Verzorgde Boeken van 2015 zijn onlangs uitgereikt en Het (on)Verenigd Koninkrijk was een van de laureaten. Koen Bruyñeel tekende voor de vormgeving. Ons boek kreeg zowel in NRC Handelsblad als in De Standaard vier sterren. 

  Lees meer
 • Jaarboek De Franse Nederlanden is verschenen

  Jaarboek De Franse Nederlanden is verschenen

  256 pagina’s informatie over het grensgebied tussen Frankrijk en (Belgisch)-Vlaanderen, over dat gedeelte van de historische Nederlanden dat nu in Frankrijk ligt en grosso modo overeenkomt met huidige departementen Nord en Pas-de-Calais.

  Lees meer
 • TOLERANTIE GISTEREN EN VANDAAG. Van Steenvoorde tot Palmyra

  TOLERANTIE GISTEREN EN VANDAAG. Van Steenvoorde tot Palmyra

  In 1566 trok de Beeldenstorm een spoor van geweld door de Nederlanden, van Steenvoorde tot Groningen. Een gesprek n.a.v. 450 jaar Beeldenstorm, tussen historica Anne-Laure Van Bruaene en filosofe Tinneke Beeckman. Woensdag 5 oktober in Rekkem.

  Lees meer
 • The Low Countries 24 over literatuur

  The Low Countries 24 over literatuur

  Het 24ste jaarboek The Low Countries heeft als thema literatuur, ter gelegenheid van 's wereld grootste boekenbeurs, de Frankfurter Buchmesse waar Vlaanderen en Nederland dit jaar gezamenlijk gastland zijn. Hier kun je het jaarboek bestellen. 

  Lees meer
 • Nu uit: Ons Erfdeel 3/2016

  Nu uit: Ons Erfdeel 3/2016

  Rik Torfs en Vincent Icke over de toekomst van de universiteit - Straattaal in de Nederlandse literatuur - Hoe zien nieuwe woorden eruit? - De boeken van Chris De Stoop - Het oeuvre van Toon Tellegen - Hoe gaat België om met zijn koloniale verleden? - Tom Lanoye over zijn theaterwerk.

  Lees meer
 • Adverteren in Ons Erfdeel en Septentrion

  Adverteren in Ons Erfdeel en Septentrion

  U kunt een advertentie plaatsen in Ons Erfdeel of Septentrion. U vindt alle informatie in onze mediakit. Wilt u een voorstel op maat? Aarzel dan niet ons te contacteren

   
  Lees meer
 • Het beste van dertig Vlaamse tijdschriften gratis in je mailbox

  Het beste van dertig Vlaamse tijdschriften gratis in je mailbox

  Vlaamse literaire, culturele en erfgoedtijdschriften, waaronder Ons Erfdeel, bundelen de krachten in de koepelvereniging Folio. Elke maand gratis het beste van 30 bladen in je mail? Schrijf je in op  de nieuwsbrief en volg Folio op Facebook.

  Lees meer

Tijdschriften

Jaarboeken

Boeken

Alle boeken