• Ons Erfdeel 1/2017: nieuwe vormgeving, vertrouwde kwaliteit

  Ons Erfdeel 1/2017: nieuwe vormgeving, vertrouwde kwaliteit

  Het eerste nummer van jubileumjaargang zestig heeft een geheel vernieuwde vormgeving. De artikelen brengen de vertrouwde kwaliteit en diepgang. Hier vind je de korte inhoud, hier kun je een proefnummer aanvragen. 

  Lees meer
 • Zestig jaar Ons Erfdeel

  Zestig jaar Ons Erfdeel

  In 2017 bestaat het tijdschrift Ons Erfdeel zestig jaar, en dat jubileum vieren we met o.a. een vernieuwde vormgeving en vier debatten over de Vlaams-Nederlandse samenwerking. Op deze pagina kunt u alles over deze bijzondere verjaardag volgen.

  Lees meer
 • NIEUW BOEK: Het oog van de dichter - 25 schilderijgedichten belicht

  NIEUW BOEK: Het oog van de dichter - 25 schilderijgedichten belicht

  Het oog van de Dichter is een uitvoerig geïllustreerd literair kunstboek. Anton Korteweg buigt zich over gedichten die op schilderijen zijn geïnspireerd. Dit prachtige boek (272 p.) kost € 35 en is hier te koop. Presentatie op 30 maart in Den Haag. Boektrailer hier

  Lees meer
 • Nieuwe website: Literature from the Low Countries

  Nieuwe website: Literature from the Low Countries

  Ons Erfdeel vzw lanceert een website met alle artikelen over literatuur uit 23 edities van The Low Countries. 400 teksten, integraal leesbaar, helemaal gratis. Voor alle niet-Nederlandstaligen die kennis willen maken met onze schrijvers. 

  Lees meer
 • Nieuw adres in Nederland

  Nieuw adres in Nederland

  Stichting Ons Erfdeel heeft een nieuw adres in Nederland: 

  Smidswater 27
  2514 BW Den Haag

  Het Belgische adres blijft ongewijzigd.

  Lees meer
 • Het oog van de dichter - boektrailer

  Het oog van de dichter - boektrailer

  Bekijk de trailer van ons nieuwe boek Het oog van de dichter : een uitvoerig geïllustreerd literair kunstboek, met lichtvoetige essays van Anton Korteweg over gedichten die op schilderijen zijn geïnspireerd. Hier te koop (€35). Presentatie op 30 maart in Den Haag.

  Lees meer

Ons Erfdeel vzw

De Vlaams-Nederlandse culturele instelling Ons Erfdeel vzw biedt informatie, opiniëring en reflectie over culturele en maatschappelijke tendensen in de Lage Landen. Ze wil de cultuur van Vlaanderen en Nederland in het buitenland bekendmaken en de culturele samenwerking tussen de Nederlandstaligen bevorderen.

Lees meer

Tijdschriften

Jaarboeken

Boeken

Alle boeken