• ‘Een overdonderende ervaring’ - de pers over ‘Het oog van de dichter’

  ‘Een overdonderende ervaring’ - de pers over ‘Het oog van de dichter’

  In dit bericht vindt u de reacties van de literaire pers op ons boek Het oog van de dichter, waarin Anton Korteweg 25 duetten van schilderijen en gedichten voorziet van lichtvoetig commentaar. Ellen Deckwitz (foto) heeft het over ‘een overdonderende ervaring’.

  Lees meer
 • Ons Erfdeel 3/2017: streetart, Mata Hari, natuurbeleid en uitgeverijen

  Ons Erfdeel 3/2017: streetart, Mata Hari, natuurbeleid en uitgeverijen

  Hoe staat het met het natuurbeleid in Vlaanderen? Wie was Mata Hari? Maakt het nog uit of een boek in Nederland dan wel Vlaanderen wordt uitgegeven? Hoe valt de opmars van streetart te verklaren? Wat heeft Bordewijk ons anno 2017 nog te vertellen?

  Lees meer
 • Literaire lunch: Het oog van de dichter

  Literaire lunch: Het oog van de dichter

  Het oog van de dichter is een uitvoerig geïllustreerd literair kunstboek. Anton Korteweg buigt zich over gedichten die op schilderijen zijn geïnspireerd. Presentatie met lunch op 29/9 bij deBuren. Check ook de boektrailer en het recensie-overzicht

  Lees meer
 • The Low Countries 25: de ambigue erfenis van de sixties

  The Low Countries 25: de ambigue erfenis van de sixties

  Onder het motto be realistic, demand the impossible buigen we ons in The Low Countries 25 over de sixties. Hier kunt u het jaarboek bestellen, hier leest u het woord vooraf van de hoofdredacteur en kunt u de eerste pagina's doorbladeren.

  Lees meer
 • Zestig jaar Ons Erfdeel

  Zestig jaar Ons Erfdeel

  In 2017 bestaat het tijdschrift Ons Erfdeel zestig jaar, en dat jubileum vieren we met o.a. een vernieuwde vormgeving en vier debatten over de Vlaams-Nederlandse samenwerking. Op deze pagina kunt u alles over deze bijzondere verjaardag volgen.

  Lees meer

Ons Erfdeel vzw

De Vlaams-Nederlandse culturele instelling Ons Erfdeel vzw biedt informatie, opiniëring en reflectie over culturele en maatschappelijke tendensen in de Lage Landen. Ze wil de cultuur van Vlaanderen en Nederland in het buitenland bekendmaken en de culturele samenwerking tussen de Nederlandstaligen bevorderen.

Lees meer

Tijdschriften

Jaarboeken

Boeken

Alle boeken