• De digitale dossiers van Ons Erfdeel

  De digitale dossiers van Ons Erfdeel

  Bij bijzondere gelegenheden – een verjaardag, een herdenking, ... – publiceert Ons Erfdeel een digitaal dossier over een schrijver of thema. Daarin staan alle relevante stukken uit het rijke archief van het tijdschrift. Op deze pagina vind je een overzicht van al onze online dossiers.

  Lees meer
 • Ons Erfdeel 2/2018 o.a. over ‘Leuven Vlaams’ en Nederlands wereldtaal

  Ons Erfdeel 2/2018 o.a. over ‘Leuven Vlaams’ en Nederlands wereldtaal

  Hoog tijd om Nederlands als een wereldtaal te zien / 1968: was het nu ‘Leuven Vlaams’ of ‘bourgeois buiten’? / Tekenen met taal: Lies van Gasse /  Een hedendaagse sjamaan: Melanie Bonajo / Lekker dansen: protestmuziek in tijden van polarisatie / ...

  Lees meer
 • Vijftig jaar na mei ’68

  Vijftig jaar na mei ’68

  Een halve eeuw na de woelige meimaand van 1968 kijken we op onze website terug naar de vele omwentelingen die tijdens de jaren 1960 plaatsvonden in de westerse maatschappij en cultuur. Wat blijft daar vijftig jaar later van over in de Lage Landen?

  Lees meer
 • Debat over taalvariatie

  Debat over taalvariatie

  Woensdag 29/8, 19u-20.30u, KU Leuven. Hans Bennis (Taalunie), Leonie Cornips (Meertens Instituut), Anouk Van der Wildt (KU Leuven), Jürgen Jaspers (UAntwerpen), Vibeke Roeper (Onze Taal), Matthias Hüning (FU Berlijn), Wim Vandenbussche (VUB), Marc van Oostendorp (Meertens, Radboud).

  Lees meer
 • Privacybeleid Ons Erfdeel vzw

  Privacybeleid Ons Erfdeel vzw

  Sinds 25 mei 2018 is de nieuwe Europese privacywetgeving (AGV of GDPR) van kracht. Ook Ons Erfdeel vzw past zijn privacybeleid aan en waakt over uw gegevens. Zie www.onserfdeel.be/nl/privacy. Vragen? Mail naar privacy@onserfdeel.be.

  Lees meer
 • Ons Erfdeel wil uw mening horen over print en digitaal

  Ons Erfdeel wil uw mening horen over print en digitaal

  Ons Erfdeel zal zijn digitale aanwezigheid in 2019 versterken. Omdat de afstemming tussen print en online voortdurend evolueert, willen wij graag uw mening horen. Wilt u onze vragenlijst invullen? Alvast bedankt!

  Lees meer
 • Bekijk de trailer van ‘Het oog van de dichter’

  Bekijk de trailer van ‘Het oog van de dichter’

  Het oog van de dichter is een uitvoerig geïllustreerd literair kunstboek, met essays van Anton Korteweg over gedichten die op schilderijen zijn geïnspireerd. Bekijk hier de boektrailer en lees hier de lovende reacties van de pers. Hier is het boek te koop. 

  Lees meer

Ons Erfdeel vzw

De Vlaams-Nederlandse culturele instelling Ons Erfdeel vzw biedt informatie, opiniëring en reflectie over culturele en maatschappelijke tendensen in de Lage Landen. Ze wil de cultuur van Vlaanderen en Nederland in het buitenland bekendmaken en de culturele samenwerking tussen de Nederlandstaligen bevorderen.

Lees meer

Tijdschriften

Jaarboeken

Boeken

Alle boeken