• Staat van de Unie II - Geschreven pers in digitale tijden

  Staat van de Unie II - Geschreven pers in digitale tijden

  Ons Erfdeel bestaat 60 jaar en maakt met deBuren de staat op van de Vlaams-Nederlandse samenwerking. Op 8/2 gaat het over de pers met Peter Vandermeersch (NRC), Xandra Schutte (De Groene), Bert Bultinck (Knack) en Karl Van den Broeck (Apache).

  Lees meer
 • NIEUW BOEK: Het oog van de dichter - 25 schilderijgedichten belicht

  NIEUW BOEK: Het oog van de dichter - 25 schilderijgedichten belicht

  Het oog van de Dichter is een uitvoerig geïllustreerd literair kunstboek. Anton Korteweg buigt zich over Nederlandstalige gedichten die op schilderijen zijn geïnspireerd. Dit prachtige boek (272 p.) kost € 35 en verschijnt in februari 2017.

  Lees meer
 • Nieuwe website: Literature from the Low Countries

  Nieuwe website: Literature from the Low Countries

  Ons Erfdeel vzw lanceert een website met alle artikelen over literatuur uit 23 edities van The Low Countries. 400 teksten, integraal leesbaar, helemaal gratis. Voor alle niet-Nederlandstaligen die kennis willen maken met onze schrijvers. 

  Lees meer

Ons Erfdeel vzw

De Vlaams-Nederlandse culturele instelling Ons Erfdeel vzw biedt informatie, opiniëring en reflectie over culturele en maatschappelijke tendensen in de Lage Landen. Ze wil de cultuur van Vlaanderen en Nederland in het buitenland bekendmaken en de culturele samenwerking tussen de Nederlandstaligen bevorderen.

Lees meer

Tijdschriften

Jaarboeken

Boeken

Alle boeken