• 'Het (on)Verenigd Koninkrijk' is een van de Best Verzorgde Boeken 2015

  'Het (on)Verenigd Koninkrijk' is een van de Best Verzorgde Boeken 2015

  De prijzen voor de Best Verzorgde Boeken van 2015 zijn onlangs uitgereikt en Het (on)Verenigd Koninkrijk was een van de laureaten. Koen Bruyñeel tekende voor de vormgeving. Ons boek kreeg zowel in NRC Handelsblad als in De Standaard vier sterren. 

  Lees meer
 • Jaarboek De Franse Nederlanden is verschenen

  Jaarboek De Franse Nederlanden is verschenen

  256 pagina’s informatie over het grensgebied tussen Frankrijk en (Belgisch) Vlaanderen, over dat gedeelte van de historische Nederlanden dat nu in Frankrijk ligt en grosso modo overeenkomt met huidige departementen Nord en Pas-de-Calais.

  Lees meer
 • Nieuwe website: Literature from the Low Countries

  Nieuwe website: Literature from the Low Countries

  Ons Erfdeel vzw lanceert een website met alle artikelen over literatuur uit 23 edities van The Low Countries. 400 teksten, integraal leesbaar, helemaal gratis. Voor alle niet-Nederlandstaligen die kennis willen maken met onze schrijvers. 

  Lees meer
 • Dit was de Frankfurter Buchmesse

  Dit was de Frankfurter Buchmesse

  Vijf dagen lang stond de Nederlandstalige literatuur centraal op de Frankfurter Buchmesse, de belangrijkste boekenbeurs ter wereld. Ook Ons Erfdeel vzw was aanwezig in Frankfurt. Hier vind je een overzicht van alles wat we deden naar aanleiding van de Buchmesse.

  Lees meer
 • Ons Erfdeel 4/2016 over Stahlie, Alma-Tadema en Gilliams

  Ons Erfdeel 4/2016 over Stahlie, Alma-Tadema en Gilliams

  Nieuw nummer met o.a. Maurice Gilliams, sir Lawrence Alma-Tadema, kinder- en jeugdliteratuur in de Lage Landen, Kees 't Hart over Maria Stahlie, sterontwerper Marcel Wanders, de laatste keer Het oog van de dichter, JacobTV, fair trade en 27 boekrecensies.

  Lees meer
 • Tegenstroom: festival voor korte films met steun van Ons Erfdeel vzw

  Tegenstroom: festival voor korte films met steun van Ons Erfdeel vzw

  Op 9, 10 en 11 december organiseert de Orde van den Prince in Sas-van-Gent een festival voor de korte film. Tegenstroom wordt gesteund door o.a. Ons Erfdeel vzw en wil tweejaarlijks een internationaal podium bieden aan dit kwetsbare filmgenre.

  Lees meer

Tijdschriften

Jaarboeken

Boeken

Alle boeken