• The Low Countries 24 over literatuur

  The Low Countries 24 over literatuur

  Het 24ste jaarboek The Low Countries heeft als thema literatuur, ter gelegenheid van 's wereld grootste boekenbeurs, de Frankfurter Buchmesse waar Vlaanderen en Nederland dit jaar gezamenlijk gastland zijn. Hier kun je het jaarboek bestellen. 

  Lees meer
 • Nu uit: Ons Erfdeel 2/2016

  Nu uit: Ons Erfdeel 2/2016

  De vertaler is meer dan een noodzakelijk kwaad - waarom het moderne debat zo ingewikkeld is - Herman Pleij herleest Lof der Zotheid - politiek buiten de politiek om - een literaire lezing van voetbalboeken - het oeuvre van Victor Schiferli - 26 boekrecensies.

  Lees meer
 • Adverteren in Ons Erfdeel en Septentrion

  Adverteren in Ons Erfdeel en Septentrion

  U kunt een advertentie plaatsen in Ons Erfdeel of Septentrion. U vindt alle informatie in onze mediakit. Wilt u een voorstel op maat? Aarzel dan niet ons te contacteren

   
  Lees meer
 • Het beste van dertig Vlaamse tijdschriften gratis in je mailbox

  Het beste van dertig Vlaamse tijdschriften gratis in je mailbox

  Vlaamse literaire, culturele en erfgoedtijdschriften, waaronder Ons Erfdeel, bundelen de krachten in de koepelvereniging Folio. Elke maand gratis het beste van 30 bladen in je mail? Schrijf je in op  de nieuwsbrief en volg Folio op Facebook.

  Lees meer
 • Un Grand Cru: Jozef Deleu selecteert Nederlandstalige gedichten voor Franstalige bloemlezing

  Un Grand Cru: Jozef Deleu selecteert Nederlandstalige gedichten voor Franstalige bloemlezing

  Alle gedichten in deze bloemlezing zijn opgenomen in het Nederlands en het Frans. Met o.a. Anneke Brassinga, Hugo Claus, Charles Ducal, Luuk Gruwez, Miriam Van hee, Stefan Hertmans, Hester Knibbe, Gerrit Kouwenaar, Anne Vegter, Leo Vroman.

  Lees meer
 • Waarom een buitenboordmotor eenzaam is - nieuwe editie!

  Waarom een buitenboordmotor eenzaam is - nieuwe editie!

  Volledig herziene, vierde druk van het succesboek waarin Joke van Leeuwen aanstekelijk vertelt over het Nederlands. Mooie korting voor wie dit boek koopt samen met Tikken tegen de maan, de kindergedichten uit de Lage Landen die Joke van Leeuwen bloemleesde.

  Lees meer
 • 'Het (on)Verenigd Koninkrijk' is Best Vormgegeven Boek

  'Het (on)Verenigd Koninkrijk' is Best Vormgegeven Boek

  Ons boek Het (on)Verenigd Koninkrijk behoort tot de Best Vormgegeven Boeken 2015. Het kreeg vier sterren in De Standaard (recensie Marc Reynebeau) en in NRC (recensie Peter Vandermeersch). Op ActuaTV was er een uitgebreid item over ons boek dat je hier (€29) kunt bestellen.

  Lees meer

Ons Erfdeel vzw

De Vlaams-Nederlandse culturele instelling Ons Erfdeel vzw wil de cultuur van Vlaanderen en Nederland in het buitenland bekendmaken en de culturele samenwerking tussen de Nederlandssprekenden bevorderen.

Lees meer

Tijdschriften

Jaarboeken

Boeken

Alle boeken