• 'Het (on)Verenigd Koninkrijk' is een van de Best Verzorgde Boeken 2015

  'Het (on)Verenigd Koninkrijk' is een van de Best Verzorgde Boeken 2015

  De prjizen voor de Best Verzorgde Boeken van 2015 zijn onlangs uitgereikt en Het (on)Verenigd Koninkrijk was een van de laureaten. Koen Bruyñeel tekende voor de vormgeving. Ons boek kreeg zowel in NRC Handelsblad als in De Standaard vier sterren. 

  Lees meer
 • Jaarboek De Franse Nederlanden is verschenen

  Jaarboek De Franse Nederlanden is verschenen

  256 pagina’s informatie over het grensgebied tussen Frankrijk en (Belgisch)-Vlaanderen, over dat gedeelte van de historische Nederlanden dat nu in Frankrijk ligt en grosso modo overeenkomt met huidige departementen Nord en Pas-de-Calais.

  Lees meer
 • Op weg naar Frankfurt: de staat van de laaglandse letteren

  Op weg naar Frankfurt: de staat van de laaglandse letteren

  Vlaanderen en Nederland zijn het gezamenlijke gastland op de Frankfurter Buchmesse, de belangrijkste boekenbeurs ter wereld. Daarom maken we op de blog van Ons Erfdeel de staat op van de literatuur van de Lage Landen.

  Lees meer
 • Ons Erfdeel vzw op de Frankfurter Buchmesse

  Ons Erfdeel vzw op de Frankfurter Buchmesse

  Dezer dagen vindt u Ons Erfdeel vzw op de belangrijkste boekenbeurs ter wereld, de Frankfurter Buchmesse. Vlaanderen en Nederland staan er centraal. Ons Erfdeel vzw is aanwezig met een stand, een informele catalogus, een boekpresentatie én een website. 

  Lees meer
 • Nieuwe website: Literature from the Low Countries

  Nieuwe website: Literature from the Low Countries

  Ter gelegenheid van het Vlaams-Nederlandse gastlandschap op de Frankfurter Buchmesse lanceert Ons Erfdeel vzw een website met alle artikelen over literatuur uit 23 edities van The Low Countries.
  400 teksten, integraal leesbaar, helemaal gratis.

  Lees meer
 • Blogberichten vanuit Frankfurt

  Blogberichten vanuit Frankfurt

  Hoofdredacteur Luc Devoldere blogt over zijn wedervaren in Frankfurt. ‘Deze Buchmesse kan nu al niet meer stuk’, schreef hij na de openingsavond. Op dag één verkende hij ‘het paradijs en de hel van de boekenwereld’.

  Lees meer

Tijdschriften

Jaarboeken

Boeken

Alle boeken