• Ons Erfdeel 3/2018: Bredero, Indische Letteren, Neerlands Hoop en Sahim Omar Kalifa

  Ons Erfdeel 3/2018: Bredero, Indische Letteren, Neerlands Hoop en Sahim Omar Kalifa

  Tegen het vergeten: Indische Letteren in de 21ste eeuw  /  Onvermoede waarheid: de films van Brosens & Woodworth  /  Op zoek naar de echte Bredero  /  Aan- en afwezig: kunstenaar stanley brouwn  /  Wat verbindt Spinoza met Nescio? / De films van Sahim Omar Kalifa

  Lees meer
 • Indische Letteren in Ons Erfdeel

  Indische Letteren in Ons Erfdeel

  In Ons Erfdeel 3/2018 buigt Reinier Salverda zich over de Indische Letteren in de 21ste eeuw. Tegelijk maakte hij een digitaal dossier met de belangrijkste archiefstukken over dat thema. Een mooie oogst, rijk aan verbeelding, maar ook scherp van kritiek, bewegend van tempo doeloe naar postkoloniaal debat.

  Lees meer
 • De Franse Nederlanden 43 is uit, jaarboek krijgt digitale toekomst

  De Franse Nederlanden 43 is uit, jaarboek krijgt digitale toekomst

  Dit nummer, het laatste op papier, bevat 15 artikelen, volledig in het Nederlands én het Frans. Menen en Boulogne-sur-Mer klimmen uit een dal. Waarom supporteren voor Racing Club de Lens? Hanengevecht: uitstervende traditie? Vluchten voor WOI, ...

  Lees meer
 • Marguerite Yourcenar op de planken in Antwerpen en Gent

  Marguerite Yourcenar op de planken in Antwerpen en Gent

  Ons Franstalige tijdschrift Septentrion brengt hulde aan schrijfster Marguerite Yourcenar (1903-1987) met de theatervoorstelling “L’ être que j’appelle moi” : donderdag 11/10  in het Antwerpse Zuiderpershuis, woensdag 24/10 in het Gentse Tinnenpot Theater.

  Lees meer
 • De digitale dossiers van Ons Erfdeel

  De digitale dossiers van Ons Erfdeel

  Bij bijzondere gelegenheden – een verjaardag, een herdenking, ... – publiceert Ons Erfdeel een digitaal dossier over een schrijver of thema. Daarin staan alle relevante stukken uit het rijke archief van het tijdschrift. Op deze pagina vind je een overzicht van al onze online dossiers.

  Lees meer
 • Vijftig jaar na 1968

  Vijftig jaar na 1968

  Een halve eeuw na het woelige jaar 1968 kijken we op onze website terug naar de vele omwentelingen die tijdens de jaren 1960 plaatsvonden in de westerse maatschappij en cultuur. Wat blijft daar vijftig jaar later van over in de Lage Landen?

  Lees meer

Ons Erfdeel vzw

De Vlaams-Nederlandse culturele instelling Ons Erfdeel vzw biedt informatie en reflectie over culturele en maatschappelijke tendensen in de Lage Landen. Ze wil de cultuur van Vlaanderen en Nederland in het buitenland bekendmaken en de culturele samenwerking tussen de Nederlandstaligen bevorderen.

Lees meer

Tijdschriften

Jaarboeken

Boeken

Alle boeken