• Ons Erfdeel 1/2017: nieuwe vormgeving, vertrouwde kwaliteit

  Ons Erfdeel 1/2017: nieuwe vormgeving, vertrouwde kwaliteit

  Het eerste nummer van jubileumjaargang zestig heeft een geheel vernieuwde vormgeving. De artikelen brengen de vertrouwde kwaliteit en diepgang. Hier vind je de korte inhoud, hier kun je een proefnummer aanvragen. 

  Lees meer
 • NIEUW BOEK: Het oog van de dichter - 25 schilderijgedichten belicht

  NIEUW BOEK: Het oog van de dichter - 25 schilderijgedichten belicht

  Het oog van de Dichter is een uitvoerig geïllustreerd literair kunstboek. Anton Korteweg buigt zich over gedichten die op schilderijen zijn geïnspireerd. Dit prachtige boek (272 p.) kost € 35 en is hier te koop. Presentatie op 30 maart in Den Haag. Boektrailer hier

  Lees meer
 • Zestig jaar Ons Erfdeel

  Zestig jaar Ons Erfdeel

  In 2017 bestaat het tijdschrift Ons Erfdeel zestig jaar, en dat jubileum vieren we met o.a. een vernieuwde vormgeving en vier debatten over de Vlaams-Nederlandse samenwerking. Op deze pagina kunt u alles over deze bijzondere verjaardag volgen.

  Lees meer
 • Literature from the Low Countries

  Literature from the Low Countries

  Ons Erfdeel vzw lanceert een Engelstalige website met alle artikelen over literatuur uit 23 edities van The Low Countries. 400 teksten, integraal leesbaar, helemaal gratis. Voor alle niet-Nederlandstaligen die kennis willen maken met onze schrijvers. 

  Lees meer
 • Het oog van de dichter - boektrailer

  Het oog van de dichter - boektrailer

  Bekijk de trailer van ons nieuwe boek Het oog van de dichter : een uitvoerig geïllustreerd literair kunstboek, met lichtvoetige essays van Anton Korteweg over gedichten die op schilderijen zijn geïnspireerd. Hier te koop (€35). Presentatie op 30 maart in Den Haag.

  Lees meer
 • Interview met Luc Devoldere bij Knack en Doorbraak over 60 jaar Ons Erfdeel

  Interview met Luc Devoldere bij Knack en Doorbraak over 60 jaar Ons Erfdeel

  In 2017 bestaat Ons Erfdeel zestig jaar, en die verjaardag trok de aandacht van het Vlaamse weekblad Knack en de opiniewebsite Doorbraak.

  Lees meer
 • Lezing en gesprek over 'Geschiedenis van de Nederlandse literatuur'

  Lezing en gesprek over 'Geschiedenis van de Nederlandse literatuur'

  Op 22 maart in het Kortrijkse Boekenhuis Theoria houdt Matthijs de Ridder de 'Geschiedenis van de Nederlandse literatuur' kritisch tegen het licht, nadien volgt een gesprek met hoofdredacteur Anne Marie Musschoot en met auteur Tom Verschaffel.

  Lees meer

Tijdschriften

Jaarboeken

Boeken

Alle boeken