Ons Erfdeel op Het Andere Boek / Het beste uit de tijdschriften

Naar jaarlijkse gewoonte is Ons Erfdeel ook dit weekend weer vertegenwoordigd op de boekenbeurs Het Andere Boek in Antwerpen. Zowel zaterdag als zondag zijn we te vinden in een van de zalen van het Zuiderpershuis. We zullen er onze publicaties te koop aanbieden. Daaronder bevindt zich ook onze nieuwe publicatie Het geheugen van de Lage Landen, die morgen in Den Haag wordt voorgesteld.

Het beste uit de tijdschriftenZondag wordt op Het Andere Boek overigens de winnaar bekendgemaakt van "Het beste uit de tijdschriften". Elk tijdschrift dat aangesloten is bij de Vlaamse koepel van literaire en culturele tijdschriften kon een artikel insturen uit de voorbije jaargang. Een vakjury heeft daaruit vier genomineerde artikelen gekozen. Een van die vier is een Ons Erfdeel-artikel: "De vermaledijde autoriteit. Veertig jaar na 1968" van de historicus Henk De Smaele. De bijdrage verscheen in Ons Erfdeel 2008/3.

Lezing en publicatieNa de allereerste CeLT-lezing, die gehouden wordt door Bernard Dewulf en waarvan u de tekst hier kunt lezen, wordt om 17.00 uur bekendgemaakt welk artikel wint. In ieder geval zijn zowel de tekst van de lezing als de vier genomineerde artikelen te lezen in een extra gratis publicatie van CeLT, die verspreid wordt op boekenbeurzen en die u ook hier kunt downloaden.

Publieksprijs: stem voor Ons Erfdeel!Aan "Het beste uit de tijdschriften" is ook een publieksprijs verbonden. Artikelen uit 21 tijdschriften dingen er naar uw stem. Voor Ons Erfdeel hebben we een bijdrage van Steven De Foer ingestuurd: "Godsdienstvrijheid, blote borsten en de fiets. Een Vlaming doet de Nederlandse inburgeringsproef". U kunt het hier lezen. Als het u bevalt, kunt u via deze link uw stem uitbrengen. Dat kan nog tot 15 november.

Blijf op de hoogte

Abonneer je op de RSS-feed