Zeeuws Museum wint Europese museumprijs

Het Zeeuws Museum in het Nederlandse Middelburg krijgt de Museumprijs van de Raad van Europa 2009. Dat meldt het museum op website. Het museum krijgt de prestigieuze prijs omdat het haar regionale collectie aanbiedt in "onverwachte visuele en zintuiglijke contexten". De Raad van Europa was met name onder de indruk van de nadruk die het museum legt op "levendigheid, opwinding en interactie" en van de aantrekkingskracht van het Zeeuws Museum op een jong publiek. Het volledige (Engelstalige) persbericht vindt u hier.

De Museumprijs van de Raad van Europa wordt sinds 1977 jaarlijks uitgereikt aan een instelling die een belangrijke bijdrage levert aan een beter begrip van het Europese cultureel erfgoed. In 2000 ging de prijs naar het In Flanders Fields Museum in Ieper. Aan dat museum schonken we verschillende keren aandacht in onze publicaties. Het artikel dat Luc Devoldere erover schreef in Ons Erfdeel (1998), kunt u hier integraal lezen bij de DBNL. In 1997 ging de Museumprijs van de Raad van Europa naar het kindermuseum van het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam. Alle overige winnaars kunt u hier bekijken.

Aan de prijs is een bedrag van 5000 euro verbonden en een beeldje van de Spaanse kunstenaar Joan Mirò. De prijs wordt uitgereikt in Straatsburg in april 2009.

[Foto: Modezaal van het Zeeuws Museum, Foto Ivo Wennekes]

copyright onserfdeel.blogspot.com / www.onserfdeel.be

Blijf op de hoogte

Abonneer je op de RSS-feed