Adriaan van Dis ontfutselt geheimen aan de biografen van Remco Campert, Fritzi Harmsen van Beek en Hella Haasse

Adriaan van Dis ontfutselt geheimen aan de biografen van Remco Campert, Fritzi Harmsen van Beek en Hella Haasse

Het is het Literatuurmuseum in Den Haag niet ontgaan dat de (schrijvers)biografieën als paddenstoelen uit de grond schieten. Daarom organiseert het museum op 23 april een bijeenkomst waarbij Adriaan van Dis, gevierd auteur en presentator, op zoek gaat naar de geheimen van biografen.

Tijdens een feestelijk programma zal Van Dis praten met Mirjam van Hengel, Maaike Meijer en Aleid Truijens over hun ontdekkingstocht door het leven van de auteurs over wie ze schrijven.

Mirjam van Hengel werkt aan een biografie over Remco Campert die naar verwachting eind 2017 zal verschijnen. Rond diezelfde periode staat ook de biografie van Fritzi Harmsen van Beek gepland die Maaike Meijer aan het schrijven is. Meijers schreef al een biografie van M. Vasalis.

De derde biograaf met wie Adriaan van Dis in gesprek gaat, is Aleid Truijens. Zij schrijft de biografie van Hella S. Haasse. In het volgende week te verschijnen Ons Erfdeel-nummer staan twee stukken van Truijens.
In afwachting van de publicatie van die drie biografieën geven de auteurs alvast een paar geheimen prijs en bieden ze een exclusieve kijk op hun werk. De collectie van het Literatuurmuseum is voor hen een van de belangrijkste bronnen aan informatie.

Tijdens de bijeenkomst Adriaan van Dis presenteert: Biograaf aan het werk zijn ook gedichten te horen van Leo Vroman (over wie Mirjam van Hengel ook een boek schreef: Hoe mooi alles hier, de liefdesgeschiedenis van Vroman en zijn vrouw Tineke). Vromans poëzie is op muziek gezet en wordt vertolkt door Frans van Deursen. Meer informatie over de bijeenkomst vindt u hier.

Blijf op de hoogte

Abonneer je op de RSS-feed