Europese literatuurprijs voor ‘Een honger’ van Jamal Ouariachi

Europese literatuurprijs voor ‘Een honger’ van Jamal Ouariachi

Een honger van Jamal Ouariachi is bekroond met de European Union Prize for Literature 2017, zo meldt uitgeverij Querido op haar Facebook-pagina.

In Ons Erfdeel 4/2015 besprak Delphine Seghers Ouariachi's Een honger, volgens haar een “roman in multitrackmodus”:

Behalve een onbetrouwbare verteller heeft Ouariachi nog meer verrassingen in petto, want ook op vormelijk vlak is Een honger een rollercoaster. Ouariachi laat voortdurend andere vertellers aan het woord en maakt sprongen in de tijd. Het taalplezier spat van elke bladzijde, met pastiches en samples van Campert, Grunberg, Paul Auster, Bret Easton Ellis en vele anderen. (…) De verschillende registers houden gelijke tred met de verhaallijnen, want Een honger is niet voor één gat te vangen. Het is een roman over de verkilling van onze samenleving, maar ook een analyse van de zin van ontwikkelingshulp, een zinnenstrelend liefdesverhaal en een ethisch onderzoek. Ouariachi laat de lezer spartelen, want hij geeft geen antwoorden op zijn vragen.”

Lees hier de volledige bespreking van Seghers.

Ook twee vorige romans van Ouariachi, zijn debuut De vernietiging van Prosper Morèl (2010) en Vertedering (2013, shortlist Gouden Boekenuil) zijn in Ons Erfdeel besproken. In het derde nummer van de huidige jaargang (augustus) zal een recensie staan van Ouariachi's dit jaar verschenen verhalenbundel Herinneringen in aluminiumfolie.

Blijf op de hoogte

Abonneer je op de RSS-feed