• 30.3.2017

[VOLGEBOEKT] Presentatie: 'Het oog van de dichter' met Anton Korteweg, Ad Zuiderent, Charlotte Mutsaers en Ellen Deckwitz

[VOLGEBOEKT] Presentatie: 'Het oog van de dichter' met Anton Korteweg, Ad Zuiderent, Charlotte Mutsaers en Ellen Deckwitz

DIT EVENEMENT IS VOLGEBOEKT

Chris Hoornaert, Ambassadeur van België in Nederland, en Axel Buyse, Algemeen Afgevaardigde van de Vlaamse Regering in Nederland, nodigen u uit op de feestelijke boekpresentatie van Het oog van de dichter, een bloemlezing met vijfentwintig duetten van gedichten en schilderijen, begeleid door vijfentwintig lichtvoetige essays.

Anton Korteweg koos de gedichten. Hij schreef ook de essays.

 

PROGRAMMA

Luc Devoldere, uitgever Ons Erfdeel vzw, leidt in.
Ellen Deckwitz gaat in gesprek met Anton Korteweg.
Anton Korteweg, Charlotte Mutsaers en Ad Zuiderent lezen voor.
Receptie

Residentie van de Belgische ambassadeur, Jacob Catslaan 14, 2517 KB Den Haag.
30 maart 2017 om 18 uur.

Gelieve uw aanwezigheid te melden voor 24 maart bij onserfdeel@onserfdeel.be of  u in te schrijven via deze pagina.

Met de steun van de Vlaamse Overheid, Brussel.

  • 31.5.2017

In een hoekje met een boekje

Woensdagavond 31 mei 2017, 19.30 uur
Nottebohmzaal van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience
Conscienceplein 4, 2000 Antwerpen.
De toegang is gratis.

 

In 2017 bestaat Ons Erfdeel zestig jaar. De redactie organiseert, samen met deBuren, in de loop van 2017 een aantal debatten om de Staat van de Unie op te maken in belangrijke gebieden van de Vlaams-Nederlandse samenwerking. Op 31 mei buigen we ons over de boekensector.

In boekenland blijven Nederlandse uitgevers toonaangevend. Vlaamse schrijvers willen nog altijd in Amsterdam worden uitgegeven. Of is dat aan het veranderen? Hebben de Vlaamse en Nederlandse boekenmarkt elkaar nodig? En hoe zit het met de status van het boek als cultuurdrager? 

Inleiding door Kevin Absillis (Universiteit Antwerpen). Panelgesprek met de uitgevers Johan de Koning (De Bezige Bij), Harold Polis (Polis), Nele Hendrickx (De Geus) en Maarten Van Steenbergen (Lannoo). Moderator: Clairy Polak. Respondent: Annelies Beck (VRT-journaliste en schrijfster)

U vindt een geschreven neerslag van dit gesprek in Ons Erfdeel 3/2017 (augustus).