HET OOG VAN DE DICHTER (ePub)

25 schilderijgedichten belicht

Een uitvoerig geïllustreerd literair kunstboek, met essays van Anton Korteweg over gedichten die op schilderijen zijn geïnspireerd.

(Dit is de digitale versie. Hier kunt u het papieren boek kopen.)

Deze bloemlezing met vijfentwintig duetten van gedichten en schilderijen is een Musée imaginaire. De gedichten zijn de zaalteksten van de conservatoren. De lichtvoetige essays van Anton Korteweg vormen het commentaar van de eigenwijze directeur in de catalogus.

Het oog van de dichter nodigt de lezer uit om, als een padvinder of rechercheur, een eigen denkbeeldig museum van favoriete schilderijgedichten in te richten.

Met gedichten van o.a. Joost Zwagerman, Hugo Claus, Luuk Gruwez, Jan van Nijlen, Ingmar Heytze, Anna Enquist, Judith Herzberg, Ida Gerhardt, Eddy van Vliet, M. Vasalis, Roland Jooris en Charlotte Mutsaers.

En schilderijen van o.a. Van Eyck, Bruegel, Rembrandt, Vermeer, Renoir, Gauguin, Khnopff, Raveel en Morandi.

Ontwerp: Steven Theunis (www.armeedeverre.be)

Anton Korteweg (Zevenbergen, 1944) debuteerde in 1971 als dichter en publiceerde sindsdien twaalf dichtbundels en vier bloemlezingen. In 2015 verscheen Ouderen zijn het gelukkigst en alle andere gedichten van 1971 tot nu. In 1986 ontving hij voor zijn poëzie als eerste de A. Roland Holstpenning. Korteweg was van 1979 tot 2009 directeur van het Letterkundig Museum. Hij is redacteur van het Vlaams-Nederlandse culturele tijdschrift Ons Erfdeel.
 
Presentatie op 30 maart in Den Haag. Informatie en aanmeldingen via deze pagina.
 
Bekijk hier de trailer van het boek:

 

 

 

  • 272 pagina's
  • BE: €25,00 / EU: €25,00 / INT: €25,00
  • verzending en 6% BTW inbegrepen
leg in winkelmandje