Ons Erfdeel

Vlaams-Nederlands cultureel tijdschrift

Klik hier voor het recentste nummer.

In 2017 bestaat het blad zestig jaar. Hier vindt u alle informatie over deze verjaardag. Ons Erfdeel pakt onder meer uit met een geheel vernieuwde vormgeving, waarvan u hieronder al een voorproefje krijgt:

 

 

Het tijdschrift bevat, naast beschouwingen over literatuur, beeldende kunsten, muziek, theater en film, ook artikelen over uiteenlopende maatschappelijke verschijnselen in Vlaanderen en Nederland. Het blad besteedt eveneens aandacht aan taal- en cultuurpolitieke activiteiten. Sinds 1957.

Geïnteresseerd? Vraag hier een gratis proefnummer aan.

Abonnementsprijs
België en Nederland: € 72
EU: € 77
Andere landen: € 85

Abonnementen kunt u hier aankopen: www.onserfdeel.be/nl/abonnementen

Prijzen losse nummers

België en Nederland: € 19
EU: € 20
Andere landen: € 22

Ons Erfdeel in de pers

De Morgen over Ons Erfdeel 1/2017: "Ons Erfdeel heeft zichzelf een flinke make-over gegund. Het eerste nummer van de zestigste jaargang is in een nieuwe, aangename lay-out gestoken, een ingreep van Koen Bruyneel en Rosalien Eggermont. Vanaf nu is het blad ook helemaal in kleur. Jozef Deleu richtte het Vlaams-Nederlands culturele tijdschrift in 1957 op. Het hele jaar door wordt het jubileum gevierd met debatavonden en evenementen."

Toef Jaeger in NRC Boeken over Ons Erfdeel 1/2014: "Sterk", "subtiel", "polemisch", "betrokken" en "straalt uit dat het gelezen zou moeten worden door beleidsmakers". Lees de tekst hier.

Wim Brands (VPRO Boeken) tipt Ons Erfdeel 3/2013 in een filmpje op de VPRO-website. Hij prijst de recensies als een soort literaire kritiek “die het hart moet blijven van elke denkbare vorm van kritiek”. Verder zegt Brands nog dat het tijdschrift er "prachtig" uitziet, waarna hij besluit: “Ons Erfdeel. En dat moet het blijven.” Bekijk hier het filmpje.

Jeroen Vullings in Vrij Nederland  over Ons Erfdeel 2/2013 : "Ons Erfdeel paart kritiek aan kennis van zaken. Tegenwoordig een uitzonderlijk goed." Lees hier de volledige bespreking van Vullings.

Zoek naar een artikel

Zoek naar nummer

Laatste editie

Ons Erfdeel - 2017, nr 3 / augustus 2017

In deze editie onder meer:
- Staat van de Unie 3: uitgeven in de Lage Landen
- Het kijken van Pierre Janssen
- Humor, parodie en experiment bij Herman Brusselmans
- Natuurbeleid in Vlaanderen (of het gebrek daaraan)
- Honderd jaar na de dood van Mata Hari
- Schrijvers die nog maar namen lijken: Bordewijk
- Lof van de vertaling: Piet Gerbrandy
- De opmars van streetart
- De geloofwaardige leugens van Roosbeef
- theater van Urban Myth
- 15 jaar Ontroerend Goed
- Waar komt het Amsterdamse stadssymbool vandaan?
- 24 boekrecensies

meer info