Ons Erfdeel

Vlaams-Nederlands cultureel tijdschrift

Klik hier voor het recentste nummer.

In 2017 bestaat het blad zestig jaar. Hier vindt u alle informatie over deze verjaardag. Ons Erfdeel pakt onder meer uit met een geheel vernieuwde vormgeving, waarvan u hieronder al een voorproefje krijgt:

 

 

Het tijdschrift bevat, naast beschouwingen over literatuur, beeldende kunsten, muziek, theater en film, ook artikelen over uiteenlopende maatschappelijke verschijnselen in Vlaanderen en Nederland. Het blad besteedt eveneens aandacht aan taal- en cultuurpolitieke activiteiten. Sinds 1957.

Geïnteresseerd? Vraag hier een gratis proefnummer aan.

Abonnementsprijs
België en Nederland: € 72
EU: € 77
Andere landen: € 85

Abonnementen kunt u hier aankopen: www.onserfdeel.be/nl/abonnementen

Prijzen losse nummers

België en Nederland: € 19
EU: € 20
Andere landen: € 22

Ons Erfdeel in de pers

De Morgen over Ons Erfdeel 1/2017: "Ons Erfdeel heeft zichzelf een flinke make-over gegund. Het eerste nummer van de zestigste jaargang is in een nieuwe, aangename lay-out gestoken, een ingreep van Koen Bruyneel en Rosalien Eggermont. Vanaf nu is het blad ook helemaal in kleur. Jozef Deleu richtte het Vlaams-Nederlands culturele tijdschrift in 1957 op. Het hele jaar door wordt het jubileum gevierd met debatavonden en evenementen."

Toef Jaeger in NRC Boeken over Ons Erfdeel 1/2014: "Sterk", "subtiel", "polemisch", "betrokken" en "straalt uit dat het gelezen zou moeten worden door beleidsmakers". Lees de tekst hier.

Wim Brands (VPRO Boeken) tipt Ons Erfdeel 3/2013 in een filmpje op de VPRO-website. Hij prijst de recensies als een soort literaire kritiek “die het hart moet blijven van elke denkbare vorm van kritiek”. Verder zegt Brands nog dat het tijdschrift er "prachtig" uitziet, waarna hij besluit: “Ons Erfdeel. En dat moet het blijven.” Bekijk hier het filmpje.

Jeroen Vullings in Vrij Nederland  over Ons Erfdeel 2/2013 : "Ons Erfdeel paart kritiek aan kennis van zaken. Tegenwoordig een uitzonderlijk goed." Lees hier de volledige bespreking van Vullings.

Zoek naar een artikel

Zoek naar nummer

Laatste editie

Ons Erfdeel - 2017, nr 2 / april 2017

- Staat van de Unie II: kranten en opiniebladen in de Lage Landen
- De verliefde fotograaf: Ed van der Elsken
- Alleszeggende eenvoud: illustrator Ingrid Godon
- Mannelijke dominantie in de Nederlandstalige literatuur
- Het lot van de binnenstad
- Het werk van Ilja Leonard Pfeijffer
- De poëzie van K. Michel
- Moederboeken in de Nederlandstalige literatuur
- Lof van de vertaling
- Het Zesde Metaal
- Waterboys van Robert Jan Westdijk
- De postkoloniale toneeltrilogie van David Van Reybrouck
- Home van Fien Troch
- Bij het einde van Toneelgroep De Appel
- 25 recensies van o.a. Robert Anker, Charlotte Van den Broek, Peter Verhelst, Stefan Hertmans, Nelleke Noordervliet, A.F.Th. van der Heijden, Marijke Schermer, Karin Amatmoekrim, brieven van Slauerhoff, biografieën van Louis Couperus, Albert Helman, Boudewijn Büch en koningin Juliana.

meer info