Dit zijn de jonge videomakers van ‘Bewogen Verzen’

Dit zijn de jonge videomakers van ‘Bewogen Verzen’

Een vakjury heeft tien jonge videomakers uit Vlaanderen en Nederland geselecteerd die de komende maanden een gedicht zullen verbeelden voor ‘Bewogen Verzen’, het videopoëzieproject van Ons Erfdeel vzw en Poëziecentrum.

De jury bestond uit Muriel Grégoire (video story teller Howest), Dulce Gonçalves (media researcher Universiteit Utrecht), Klaas Verpoest (motion designer, performer, docent intermedia Luca School of Arts Brussel) en Tom Christiaens (digital coordinator Ons Erfdeel vzw, eindredacteur The Low Countries).

Na een hele dag wikken en wegen selecteerden de juryleden uiteindelijk tien jonge creatievelingen uit Vlaanderen en Nederland. Dat gebeurde op basis van hun motivatie, technische vaardigheden, kwaliteit en orginaliteit van hun portfolio. De jury was aangenaam verrast door de kwaliteit van de ingezonden voorstellen.

Dit zijn de geselecteerden:

Bob Vandenbergh
Evelyn Entwistle
Ester Bosschaert
Justine Cappelle
Kobe Fleerackers
Reinier Kroese
Tess Steijvers
Tharim Cornelisse
Suzanna Van Oers
Younes Laaguidi

Inspiratiesessies

De jonge creatievelingen ontvangen elk een budget van €1.000 om een gedicht in drie talen visueel te interpreteren in alle artistieke vrijheid. Het resultaat kan een filmmontage zijn, maar evengoed een animatie, een motion graphic, een stop motion of een mengvorm. Ze worden daarbij begeleid door motion designer Klaas Verpoest tijdens drie inspiratiesessies.

Welk gedicht ze zullen verbeelden, kiezen ze zelf uit een selectie van dertig gedichten. Die selectie is samengesteld door een Vlaams-Nederlandse poëziejury op basis van advies van jongeren uit de Lage Landen. 

Première in najaar

Het videogedichtenproject ‘Bewogen Verzen’ is een initiatief van Ons Erfdeel vzw en Poëziecentrum . Daarmee willen ze jongeren uit de Lage Landen op een eigentijdse manier warm maken voor hedendaagse Nederlandstalige poëzie.

De videogedichten zullen in het najaar in première worden voorgesteld tijdens twee toonmomenten, één in Vlaanderen en één in Nederland.

Het project ‘Bewogen Verzen’ is mogelijk dankzij de steun van het Nederlands Letterenfonds.

Meer info over 'Bewogen Verzen': www.onserfdeel.be/bewogenverzen.

Rester au courant

s'abonner au flux RSS