Hoe kunnen tijdschriften hun potentieel maximaal waarmaken? Kom erover meepraten op 7 december

Hoe kunnen tijdschriften hun potentieel maximaal waarmaken? Kom erover meepraten op 7 december

Literaire, culturele en erfgoedtijdschriften verschijnen op papier, online en manifesteren zich ook live. Zo creëren ze al een mooie meerwaarde in het brede culturele veld. Maar hoe kunnen we hun potentieel maximaal oogsten anno 2020? Daarover organiseert tijdschriftenkoepel Folio een Staten-Generaal. Ben je communicatiemedewerker, redacteur, beleidsmaker of andere relevante stakeholder en wil je mee nadenken over de staat en de uitdagingen van Vlaamse ‘magazines met cultuur’? Kom dan op 7 december naar deBuren in Brussel.

Tijdschriften creëren meerwaarde in het brede culturele veld. Ze inspireren publiek en professionals met kritische reflectie, extra informatie en literaire creatie. Het voorbije jaar boog Folio – de koepel van 35 Vlaamse culturele, literaire en erfgoedtijdschriften, waaronder Ons Erfdeel – zich over betekenisvolle tendensen in media en samenleving, maakte een landschapstekening van het Vlaamse tijdschriftenveld en werkte een voorstel uit voor een toekomstig geïntegreerd tijdschriftenbeleid.

Op de Staten-Generaal van het Tijdschrift, nu vrijdag 7 december, toetsen we die inzichten aan de noden en uitdagingen die andere betrokken spelers voor tijdschriften zien.

Tijdschriften verschijnen op papier, online en manifesteren zich ook live. Maar hoe kunnen we hun potentieel maximaal oogsten anno 2020? Van boekhandel tot bibliotheek, van beleid tot onderwijs? Hoe maken we samen de transitie die al bezig is?

Heb je zelf ook als communicatiemedewerker, redacteur, beleidsmaker of andere relevante stakeholder interesse om samen ons de staat en de uitdagingen van Vlaamse ‘magazines met cultuur’ te overleggen? Kom dan nu vrijdag naar deBuren in Brussel.

PRAKTISCH

Staten-Generaal van het Tijdschrift
vrijdag 7 december, 12.00 - 16.00 uur
deBuren, Brussel
Gratis, maar wel op voorhand inschrijven, en wel hier.


PROGRAMMA
12.00 uur: Inloop met informele broodjeslunch
13.00 uur: Welkom en opwarming
13.10 uur: Presentatie FOLIO: uitdagingen + landschapstekening
13.30 uur: Stand van zaken Europees onderzoek Universiteit Groningen
13.40 uur: Keynote: het belang van (diversiteit van) tijdschriften en niche voor het publieke debat
14.00 uur: Voorstellen van peers uit media, onderwijs, bibliotheken, boekhandels, kunst, erfgoed
15.00 uur: Debat met volksvertegenwoordigers (Commissie Cultuur), interactie met de zaal
15.40 uur: Presentatie Folio-memorandum 2.0
16.00 uur: Afsluiting + receptie

Rester au courant

s'abonner au flux RSS