Onze tips voor het Memento Woordfestival in Kortrijk: van Jeroen Olyslaegers tot Aya Sabi

Onze tips voor het Memento Woordfestival in Kortrijk: van Jeroen Olyslaegers tot Aya Sabi

Dit weekend, van vrijdag 15 tot zondag 17 maart, vindt in Kortrijk het Memento Woordfestival plaats, een evenement met veel literatuur, maar ook theater, muziek en kunst. We vissen een paar tips uit het rijke programma: van Jeroen Olyslaegers tot Aya Sabi, en van Christophe Vekeman tot Aafke Romeijn. 

 

 

 
 
Vrijdag 15 maart: LOOd en Woord

Vanavond begint Memento met een openingsceremonie door de leerlingen van het Conservatorium Kortrijk. Nadien kun je onder meer de literaire installatie/performance LOOd beleven of een van de vier Woordroutes bijwonen.

Imane Ghislaine, Carmien Michels en Siebrand Craeynest brengen een mix van poëzie, hiphop en slam poetry. 

Jeroen Olyslaegers gaat een literaire dialoog aan met de Kortrijkse Vere Verheecke. Ook auteur Yasmien Naciri duikt hier op.

Dichters Maud Vanhauwert en Siel Verhanneman (foto) praten over hun poëzie. Lees op onze website meer over Verhanneman en over Vanhauwaert

En Ish Ait Hamou wisselt van gedachten met de Kortrijkse schrijver Thomas Jacques

Wie liever danst, kan naar een optreden van Ertebrekers en Delv!s

 

Zaterdag: Aafke Romeijn, Aya Sabi en vele anderen

Zaterdag is de topdag van het Memento Woordfestival. Komen langs:

Jeroen Olyslaegers, auteur van het veelgeprezen Wil. Lees hier onze recensie van die roman. Hier vind je besprekingen van zijn eerdere werk.

Yves Petry, die met De geesten net een nieuwe roman uit heeft. Lees hier ons uitgebreide artikel over zijn oeuvre (tot en met De maagd Marino) en hier de recensie van zijn vorige roman, Liefde bij wijze van spreken

Aafke Romeijn (foto), die vorig jaar debuteerde met Concept M. Dirk Vandenberghe spreekt met haar in Boekenhuis Theoria. Lees hier zijn stuk over Romeijns boek op onze website.

Ook Aya Sabi is een recente debutante. Van haar verscheen in 2017 de verhalenbundel Verkruimeld land. Lees hier een stuk waarin ze een eeuwenoud glaswerk tot leven brengt.

Christophe Vekeman is daarentegen al goed gerodeerd in de letteren. Hij kwam twee keer uitgebreid aan bod in Ons Erfdeel. Lees hier het stuk uit 2017 over zijn recentste boeken, en hier een stuk uit 2014 uit zijn eerdere werk.

Wie liever danst, kan zaterdag terecht bij de hiphoppers van Überdope uit Gent en Blu Samu uit Brussel.

Toneel is er van KVS / Jr.cE.sA.r (Junior Mthombeni, Cesar Janssens & Fikry El Azzouzi), die de voorstelling Drarrie in de nacht (foto) naar Kortrijk brengen. Lees hier onze bespreking van Malcolm X, een ander veelbesproken en gewaardeerd stuk van hun hand. 

Zondag: Maarten van der Graaff en Lieke Kézér

Op zondag keert de rust terug in Kortrijk: er is alleen nog een boeiende literaire namiddag met Lieke Kézér (foto), die met haar debuutroman De afwezigen de Bronzen Uil én de ANV Debutantenprijs won, en Maarten van der Graaf. Lees hier onze recensie van zijn dichtbundels Vluchtautogedichten en Dood werk, en hier onze bespreking van zijn roman Wormen & Engelen.

Rester au courant

s'abonner au flux RSS