Wie wint de Libris Literatuur Prijs 2017? Lees de Ons Erfdeel-recensies

Wie wint de Libris Literatuur Prijs 2017? Lees de Ons Erfdeel-recensies

Straks weten we wie de Libris Literatuur Prijs 2017 wint. Van alle genomineerden verschenen recensies in Ons Erfdeel. Je kunt ze hieronder lezen: 

Schuld - Walter van den Berg (Das Mag)

“Met het naar een hoger plan tillen van een begrip als schuld verheft Van den Berg ook zijn eigen schrijverschap”, schrijft Sebastiaan Kort in Ons Erfdeel 1/2017.

De tolk van Java - Alfred Birney (De Geus)

“Birney heeft inmiddels zo’n vijftien romans, essays en bloemlezingen gepubliceerd en dit is misschien wel zijn belangrijkste boek, waarin hij op indrukwekkende wijze alle thema’s uit zijn eerder verschenen werk verenigt"”, stelt Jaap Grave in Ons Erfdeel 1/2017.

Moedervlekken - Arnon Grunberg (Lebowski)
“De scherpe aforismen waarmee Grunberg zijn proza kruidt, zijn ook hier aanwezig. En toch lijkt Grunberg met Moedervlekken ook een nieuwe weg in te slaan”, schrijft Delphine Seghers in Ons Erfdeel 4/2016.
 

Wil - Jeroen Olyslaegers (De Bezige Bij )

“De complexiteit van de karaktertekening, de naturalistische schetsen van het absurde volksleven in de stad, de huichelarij, de gespleten liefde voor Antwerpen, de laconieke humor, de sarcastische ondertoon en de ambigue gelaagdheid van de vertelling maken van Wil een meesterlijke roman”, stelt Jan Lensen in Ons Erfdeel 1/2017.

Zachte riten - Marja Pruis (Prometheus)

“Ze heeft een boek geschreven als het volle leven zelf. En dat laat zich dus niet in één zin vatten”, schreef Heleen Debruyne in Ons Erfdeel 4/2016.

Het smelt - Lize Spit (Das Mag)
“Bij alle minimale onthullingen die de lezer stap voor stap duidelijk maken wat er gebeurt in het heden en gebeurd is in het verleden, weet zij met sterke, overtuigende vooruitwijzingen haar thematiek, plot en psychologie van haar hoofdpersoon tot een hecht geheel te weven. Juist daaraan lees je af hoe volwassen Spit als schrijfster al is”, schreef Maarten Dessing in Ons Erfdeel 3/2016.
 

 

 

Rester au courant

s'abonner au flux RSS