• Wij werven aan: medewerker communicatie en redactie (M/V/X)

  Wij werven aan: medewerker communicatie en redactie (M/V/X)

  Ons Erfdeel vzw wil haar lezerspubliek vergroten, verbreden en verjongen, en lanceert daarom drie nieuwe websites in drie talen. Om deze digitale transitie mee waar te maken, zoeken we een halftijdse communicatie- en redactiemedewerker.

  Lees meer
 • Ons Erfdeel vzw lanceert drie websites in 2019: volg onze digitale ontwikkelingen

  Ons Erfdeel vzw lanceert drie websites in 2019: volg onze digitale ontwikkelingen

  Verhalen vertellen over de Lage Landen, dat doen we bij Ons Erfdeel vzw al jaren. Die verhalen verdienen een groter publiek, en daarom lanceren we in april 2019 drie websites. Volg de ontwikkelingen via onze blog.

  Lees meer
 • De Grote Oorlog herdacht

  De Grote Oorlog herdacht

  Honderd jaar na het einde van de Eerste Wereldoorlog voerde Ons Erfdeel vzw Memory, let all slip op, waarvan je de teksten, een videoreportage en een fotoverslag online vindt. We maakten ook een bloemlezing van de beste teksten uit onze publicaties over de Grote Oorlog

  Lees meer
 • Jonge schrijvers, oude werken: de 80-jarige oorlog in woord en beeld

  Jonge schrijvers, oude werken: de 80-jarige oorlog in woord en beeld

  Met de expo 80 jaar oorlog blikt het Rijksmuseum terug op de Opstand die leidde tot de scheiding van de Nederlanden. Op vraag van deBuren wekken 18 jonge auteurs uit de Lage Landen een artefact uit die expo tot leven. Lees hun teksten op onze blog.

  Lees meer
 • Joke van Leeuwen: 40 jaar scheppingsdrang

  Joke van Leeuwen: 40 jaar scheppingsdrang

  In 2018 is het 40 jaar geleden dat Joke van Leeuwen haar eerste boek publiceerde. Haar werk is vaak in Ons Erfdeel besproken. Lees het in ons Joke van Leeuwen-dossier en beluister het interview met Jelle Van Riet.

  Lees meer
 • Indische Letteren in Ons Erfdeel

  Indische Letteren in Ons Erfdeel

  Onze belangrijkste archiefstukken over de Indische Letteren, verzameld op één plek: een mooie oogst, rijk aan verbeelding, maar ook scherp van kritiek, bewegend van tempo doeloe naar postkoloniaal debat.

  Lees meer
 • De digitale dossiers van Ons Erfdeel

  De digitale dossiers van Ons Erfdeel

  Bij bijzondere gelegenheden – een verjaardag, een herdenking, ... – publiceert Ons Erfdeel een digitaal dossier over een schrijver of thema. Daarin staan alle relevante stukken uit het rijke archief van het tijdschrift. Op deze pagina vind je een overzicht van al onze online dossiers.

  Lees meer
 • De Franse Nederlanden 43 is uit, jaarboek krijgt digitale toekomst

  De Franse Nederlanden 43 is uit, jaarboek krijgt digitale toekomst

  Dit nummer, het laatste op papier, bevat 15 artikelen, volledig in het Nederlands én het Frans. Menen en Boulogne-sur-Mer klimmen uit een dal. Waarom supporteren voor Racing Club de Lens? Hanengevecht: uitstervende traditie? Vluchten voor WOI, ...

  Lees meer
 • Vijftig jaar na 1968

  Vijftig jaar na 1968

  Een halve eeuw na het woelige jaar 1968 kijken we terug naar de vele omwentelingen die tijdens de jaren 1960 plaatsvonden in de westerse maatschappij en cultuur. Wat blijft daar vijftig jaar later van over in de Lage Landen?

  Lees meer

Tijdschriften

Jaarboeken

Boeken

Alle boeken