‘Ik zie u graag’: Vlaamse rock in Breda

Rock en pop uit Vlaanderen blijven populair in Nederland: net zoals de Tilburgse concertzaal 013 is ook Mezz in Breda toe aan de derde editie van zijn eigen festival vol muziekgroepen uit België. Heet het in Tilburg stoer Vlaamse Reuzen Hollandse Leeuwen, dan krijgt het evenement in Breda een meer lieflijke naam: Ik zie u graag.

Op 2, 3 en 4 december spelen zowat alle bands van het moment: festivalfavorieten Intergalactic Lovers; optrekkers van geluidsmuren Drums Are For Parades en het alomtegenwoordige School Is Cool, winnaars van de recentste Rock Rally (de belangenrijkste talentenjacht voor rockgroepen in België). Ook eerdere winnaars Mintzkov en The Hickey Underworld spelen in Breda, naast de Nederlandstalige acts Buurman en Lennaert Maes.

In de marge van de concerten zijn er deejaysets van Luc De Vos (opperhoofd van de groep Gorki) en Monsieur Paul (bassist bij het uiterst populaire TriggerFinger) en exposities met beeldende kunst van Rudy Trouvé (ex-dEUS en lid van een dozijn andere groepen) en rockfotografie van Alex Vanhee, de voornaamste popfotograaf van België.

Voor een volledig overzicht van wie precies waar en wanneer speelt, moet je hier zijn.

Sonic Soirée

Kleinschaliger, maar ook niet te versmaden is de Sonic Soirée op 1 december in de Brakke Grond, het Vlaamse cultuurhuis in Amsterdam. Naast de Vlaamse groepen Silver Junkie en Yuko (speelt overigens ook in Breda) staat het Nederlandse ensemble Avant La Lettre.

Sonic Soirée is het kleine broertje van Sonic Connections, het festival met "pop & rock der Lage Landen" dat net als zijn Tilburgse en Bredase tegenhangers in 2011 zijn derde editie beleefde.

Blijf op de hoogte

Abonneer je op de RSS-feed