‘Uit het nest geroofd’: poëzie en beeldende kunst ontmoeten elkaar in Menen

‘Uit het nest geroofd’: poëzie en beeldende kunst ontmoeten elkaar in Menen

In het cultuurcentrum De Steiger in Menen kun je vanaf zaterdag 28 oktober een maand lang gaan kijken naar Uit het nest geroofd, een dubbeltentoonstelling met gedichten uit de recentste jaargang van Jozef Deleus poëzietijdschrift Het Liegend Konijn en beeldende kunst van onder anderen Sam Dillemans, Johan Tahon, Tom Vanryckegem, Raf Coorevits en Lodewijk Deleu.

Op vrijdag 27 oktober opent de expositie met live poëzie van Bart Van der Straeten en Maud Vanhauwaert. Ook op de slotdag, zondag 26 november, wordt er poëzie voorgedragen tussen de kunstwerken van Uit het nest geroofd.

Het Liegend Konijn is het eenmanspoëzietijdschrift dat Jozef Deleu begon nadat hij in 2002 met pensioen was gegaan bij Ons Erfdeel vzw, de uitgever van onder meer het gelijknamige blad, dat Deleu in 1957 opstartte.

In Het Liegend Konijn brengt Deleu twee keer per jaar uit het nest geroofde – nieuwe, niet eerder gepubliceerde – gedichten van een bont Vlaams-Nederlands gezelschap van jonge debutanten, rijpe poëten en oude meesters.

In 2017 is Het Liegend Konijn aan zijn vijftiende jaargang toe. Deleu zelf is in april tachtig geworden en blijft onvermoeibaar ijveren voor de Nederlandstalige poëzie.

Hieronder vind je de uitnodiging voor de opening. 

Blijf op de hoogte

Abonneer je op de RSS-feed