Frans Kellendonkprijs voor Marjolijn Februari

Marjolijn Februari krijgt de Frans Kellendonkprijs 2008. Dat heeft de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde gisteren bekendgemaakt. Februari's werk "kan gezien worden als een oproep om te studeren, onderzoek te doen en werkelijk te willen begrijpen hoe de wereld in elkaar steekt", zo vindt de jury, die dit keer bestond uit Joke J. Hermsen, Allard Schröder en Dirk van Weelden. Het volledige juryverslag kunt u hier lezen.

Het oeuvre van Februari kwam al twee keer aan bod in Ons Erfdeel: één keer in een groot stuk in 2001, en in Ons Erfdeel 2007/3 besprak Sofie Gielis haar jongste roman De literaire kring.

De Kellendonkprijs wordt om de drie jaar uitgereikt en bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van 5.000 euro. De uitreiking vindt plaats op 11 februari 2008 in de aula van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Bij die gelegenheid zal Désanne van Brederode de Kellendonk-lezing houden.

Tot de eerdere winnaars van de Kellendonk-prijs behoren onder meer Piet Gerbrandy (2005), Benno Barnard (1999) en Kristien Hemmerechts (1996).

[Foto: Marjolijn Februari, door fotograaf Serge Ligtenberg.]

copyright onserfdeel.blogspot.com / www.onserfdeel.be

Blijf op de hoogte

Abonneer je op de RSS-feed