Grijp je kans: deBuren trekken weer naar Parijs met jong schrijftalent

Grijp je kans: deBuren trekken weer naar Parijs met jong schrijftalent

Ook in de zomer van 2018 trekt het Vlaams-Nederlands Huis deBuren weer met jonge makers naar Parijs. Van 30 juni tot en met 13 juli krijgt jong talent (tussen 18 en 30 jaar oud) er opnieuw de kans om twee weken lang aan nieuw materiaal te werken en in gesprek te gaan met elkaar en met gerenommeerde auteurs en sleutelfiguren uit de literaire wereld en het medialandschap. Voor, tijdens en na de residentie stellen de makers enkele keren met een redacteur hun werk op scherp.

Onder meer deze, intussen bekende en vaak al gepubliceerde auteurs gingen je de voorbij zes jaar voor: Lize Spit, Charlotte Van den Broeck, Michiel Leen, Rebekka de Wit, Heleen Debruyne, Nina Polak, Marieke Lucas Rijneveld, Alma Mathijsen, Carmien Michels, Pete Wu, Lies Van Gasse, Julie Cafmeyer, Sabrine Ingabire, Jan Postma, Lotte Lentes en Yousra Benfquih. 

Schrijfresidentie deBuren Parijs 2017 © Marianne Hommersom

Je kunt je nog tot en met maandag 26 februari 2018 om 23:59 aanmelden via een e-mail naar info@deburen.eu.

deBuren vraagt je drie zaken mee te sturen: je motivatie, een ‘bewijs van schrijfvaardigheid’ en een tekstopdracht. De opgave voor die opdracht:

Vijftig jaar na 1968 denkt deBuren in de voorjaarsprogrammering volop na over de erfenis van de jaren 60. Naar aanleiding van De jaren zestig. Een cultuurgeschiedenis (Ambo l Anthos) van Geert Buelens steken we ons licht op in de sixties zonder de schaduwen van dat tijdperk te vergeten.

Je schrijfopdracht: verhoud je vanuit het heden tot een van de fenomenen die de jaren 60 karakteriseren.

Alle verdere informatie over de aanmelding vind je hier.

Wie inspiratie zoekt over de jaren zestig, kan terecht in ons Engelstalige jaarboek The Low Countries, waarvan de editie 2017 aan de erfenis van de jaren zestig is gewijd.

Veel succes, en wie weet word je wel gepubliceerd in Ons Erfdeel, in Septentrion of op onze website zoals Len Buggenhout, Jolien Paeleman en Lars Delleman met hun respectievelijke artikelen ‘Spoorloos: Rubens en Van Dyck’, ‘Een gebouw als een muziekstuk’ en ‘Ik vrees dat ik ook een beetje een bakfietsmoeder ben’.

Blijf op de hoogte

Abonneer je op de RSS-feed