Herbekijk en herbeluister onze Vlaamse flirt op de Foire du Livre 2019

Herbekijk en herbeluister onze Vlaamse flirt op de Foire du Livre 2019

De voorbije vier dagen waren we in Brussel te vinden op de Foire du Livre, waar de Vlaamse literatuur in de kijker stond onder de titel Flirt Flamand. We ontmoetten geïnteresseerde lezers en verwelkomden deze schrijvers: dichteres Charlotte Van den Broeck ontmoette haar vertaalster Kim Andringa, en de Franstalig Belgische auteurs Caroline De Mulder, Véronique Bergen en Caroline Lamarche spraken er over hun favoriete Vlaamse boek. Herbeleef deze evenementen met onze fotoreeks, een video en twee podcasts. 

Van 14 tot 17 februari was Septentrion, het Franstalige tijdschrift van Ons Erfdeel vzw, trouw op de afspraak die het blad jaarlijks heeft op de Foire du Livre de Bruxelles, een van de belangrijkste evenementen voor auteurs, uitgevers en boekhandelaars uit de Franstalige wereld.

We mochten in onze eigen stand heel wat lezers begroeten en organiseerden twee evenementen in het officiële paviljoen van Flirt Flamand, dat door het Vlaams Fonds voor de Letteren was ingericht om de Vlaamse literatuur te promoten in de Franstalige wereld.

Bekijk hieronder onze fotoreeks met beelden van onze stand en onze evenementen. Daaronder kun je podcasts van beide activiteiten beluisteren. 

 

 

Foire du Livre 2019

 

 

Verdichten en vertalen - Fabuler et traduire

Literair vertalen, een heuse krachttoer. Op zaterdag 16 februari lieten meerdere bezoekers zich in hogere sferen brengen door Charlotte Van den Broeck. Deze dichteres met betoverende stem ging ook in gesprek met haar vertaalster Kim Andringa. De moderator was Philippe Noble. Herbeluister hun gesprek hieronder.

 

 

Flirten in twee talen - Flirter dans deux langues

Wie zou niet graag flirten in twee talen? Op zondag 17 februari ging literatuurcritica Anne Rozenberg in gesprek met de Franstalige schrijfsters Caroline Lamarche, Véronique Bergen et Caroline De Mulder. Met veel passie vertelden ze welk boek van een Vlaamse auteur hun hart sneller doet slaan. Dankzij de onderstaande podcast en video kun je opnieuw rode oortjes krijgen. 

 

 

 

 

Blijf op de hoogte

Abonneer je op de RSS-feed