Ilja Leonard Pfeijffer, Bregje Hofstede, Esther Gerritsen, Rob van Essen, Johan de Boose en Jan van Aken op de Libris shortlist

Ilja Leonard Pfeijffer, Bregje Hofstede, Esther Gerritsen, Rob van Essen, Johan de Boose en Jan van Aken op de Libris shortlist

Jan van Aken (De ommegang), Esther Gerritsen (De trooster), Rob van Essen (De goede zoon), Ilja Leonard Pfeijffer (Grand Hotel Europa), Johan De Boose (Het vloekhout) en Bregje Hofstede (Drift) staan op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs. Die is goed voor 50.000 euro en wordt op 6 mei uitgereikt in Amsterdam. Lees de Ons Erfdeel-besprekingen in dit bericht.

 

Jan van Aken – De ommegang, Querido

“Met zijn derde grote roman De ommegang bewijst Van Aken nu niet alleen zijn bijzondere interesse voor de grillige loop van de geschiedenis, maar vooral voor ‘schismatiekers’, afvalligen, tegendraadse rare vogels, zoals Van Aken er misschien zelf een is”, schrijft Frank Hellemans in Ons Erfdeel 1/2019.

Lees hier zijn volledige recensie.

 

Johan de Boose – Het vloekhout, De Bezige Bij

Niet besproken. “Het vloekhout is een buitengewoon originele bijdrage aan de Nederlandstalige literatuur, een prachtige compositie, stilistisch ijzersterk”, zegt de Libris-jury.

 

Rob van Essen – De goede zoon, Atlas Contact

“Van Essen zaait volop verwarring, en oogst vervolgens een heerlijk verhaal”, schrijft Dirk Vandenberghe in Ons Erfdeel 2/2019 (mei).

 

Esther Gerritsen – De trooster, De Geus

“Ook zonder christelijke achtergrond kun je rustig vaststellen dat Gerritsen in dit boek de confrontatie aangaat met de morele mores van het christelijke geloof”, schrijft Sebastiaan Kort in Ons Erfdeel 3/2018.

Lees hier de volledige recensie .

 

Bregje Hofstede – Drift, Das Mag

“In haar nieuwe roman Drift is Hofstedes schrijfstijl tot volledige wasdom gekomen. De essayistiek, de metaforen, het persoonlijke en het lichamelijke zijn ingenieus met elkaar verweven”, schrijft Lise Delabie in Ons Erfdeel 1/2019. Lees hier de volledige recensie.

 

Ilja Leonard Pfeijffer – Grand Hotel Europa, Arbeiderspers

“In opzwepend proza beschrijft Pfeijffer de ontsporing van de reislustige lieden die zich het recht voorbehouden er met hun neus bovenop te staan of het, in een verlangen met het sterkste verhaal te kunnen uitpakken, wellicht verzinnen”, schrijft Tomas Vanheste in Ons Erfdeel 2/2019 (mei).

In afwachting van zijn volledige recensie kun je alvast een interview beluisten met Pfeijffer door Dirk Vandenberghe, opgenomen in Boekenhuis Theoria in Kortrijk door Tom Christiaens.

 

 

Blijf op de hoogte

Abonneer je op de RSS-feed