Ilja Leonard Pfeijffer schrijft Poëziegeschenk 2015

Na Anna Enquist en K. Schippers is het nu de beurt aan Ilja Leonard Pfeijffer om het Poëziegeschenk voor de Poëzieweek 2015 te schrijven. De Poëzieweek opent met Gedichtendag op donderdag 29 januari en wordt woensdagavond 4 februari feestelijk afgesloten met het Gedichtenbal in Amsterdam. Tijdens die week krijgen mensen die voor minstens €12.50 poëzie kopen, het Poëziegeschenk cadeau. Het thema van de derde editie van Poëzieweek is Liefde, onder het motto "Met zingen is de liefde begonnen", een dichtregel van Pfeijffer.

Libris Literatuurprijs 2014 voor Pfeijffer
Ilja Leonard Pfeijffer schrijft romans, gedichten, theaterstukken en songteksten. Daarnaast is hij ook essayist, criticus en classicus. Sinds 2008 woont de schrijver in Genua, het decor voor zijn roman La Superba, waarmee Pfeijffer genomineerd was voor de AKO Literatuurprijs en de Gouden Boekenuil en uiteindelijk de Libris Literatuurprijs 2014 won.

Lees hier de volledige Ons Erfdeel-recensie van La Superba. Hier vind je ook een overzicht van alle eerdere artikelen die in Ons Erfdeel over Pfeijffer verschenen zijn.

Talrijke poëzie-evenementen
Tijdens de Poëzieweek worden talrijke Poëzie-evenementen georganiseerd, zoals de Nederlandse Kampioenschappen Poetry Slam en het Gedichtenbal. Hoogtepunten van de week zijn de uitreiking van de Herman de Coninckprijs en de VSB Poëzieprijs, waarvan NRC-hoofdredacteur Peter Vandermeersch de juryvoorzitter is. Daarnaast zijn er nog de honderden poëzieactiviteiten van grote en kleine organisatoren in Nederland en Vlaanderen.

Nederlands-Vlaamse samenwerking
De Poëzieweek is een Vlaams-Nederlandse samenwerking van Poëzieclub, Stichting Poetry International, VSB Poëzieprijs, Poëziecentrum, de Turing Gedichtenwedstrijd, Stichting Lezen Vlaanderen, Stichting Lezen Nederland, Wintertuin, het Nederlands Letterenfonds, het Vlaams Fonds voor de Letteren, Boek.be en de CPNB.

De Poëzieweek wordt georganiseerd in navolging van de Boekenweek, die vorig jaar voor het eerst gezamenlijk georganiseerd werd in Nederland en Vlaanderen. De Boekenweek 2015 met als thema Waanzin loopt van 7 tot 15 maart. Het Boekenweekgeschenk wordt geschreven door Dimitri Verhulst.

Blijf op de hoogte

Abonneer je op de RSS-feed