Jonge lezers buigen zich over Willy Roggeman op Gentse studiedag

“Willy en zot Polleken”: qua titel is dat alvast de meest intrigerende lezing van Roggeman en de ruimte: context en intertekst, een studiedag over het oeuvre van Willy Roggeman die morgen in Gent plaatsvindt.

Deze studiedag is een initiatief van het Studiecentrum voor Experimentele Literatuur (SEL) van de Universiteit Gent en de Vrije Universiteit Brussel (zie ook dit oudere blogbericht). Organisatoren zijn Ons Erfdeel-medewerkers Hans Demeyer (UGent) en Sven Vitse, die ook elk een aspect van Roggemans oeuvre belichten. 

Op het programma staan voorts nog een aantal Ons Erfdeel-medewerkers: zo heeft Carl De Strycker het over de verhouding van Roggeman met de Duitse literatuur en gaat Laurens Ham nader in op het Roggeman-citaat “Ik bereed naar hartelust mijn stokpaardjes”. Matthijs de Ridder, die werkt aan een boek over jazz en literatuur, bekijkt Roggeman dan weer als jazzschrijver.

Alle praktische informatie over deze studiedag vind je hier

In Ons Erfdeel kwam Willy Roggeman drie maal aan bod. Hieronder vind je een overzicht, met in het rood linken naar de integrale artikelen. 

Willy Roggeman: het nihilisme counteren (Hugo Bousset) Ons Erfdeel - 1980, nr 2, pp. 266-268 Challenge van het absurde (H. Bousset) Ons Erfdeel - 1976, nr 1, pp. 113-115 Een gedurig vangen van vormen. Een monument voor Willy Roggeman (Dirk de Geest) Ons Erfdeel - 2005, nr 2, pp. 285-288

Blijf op de hoogte

Abonneer je op de RSS-feed