Ons Erfdeel vzw brengt Marguerite Yourcenar op de planken in Antwerpen en Gent

Ons Erfdeel vzw brengt Marguerite Yourcenar op de planken in Antwerpen en Gent

Het Franstalige tijdschrift Septentrion (een uitgave van Ons Erfdeel vzw) brengt hulde aan schrijfster Marguerite Yourcenar (1903-1987), de eerste vrouw die werd opgenomen in de Académie française.

De theatervoorstelling “L’ être que j’appelle moi”. Le tour de la prison avec Marguerite Yourcenar wordt op donderdag 11 oktober opgevoerd in het Antwerpse Zuiderpershuis en op woensdag 24 oktober in het Gentse Tinnenpot Theater.

“L’ être que j’appelle moi” is een reis door het universum van Marguerite Yourcenar, onontwarbaar verbonden met haar ‘autobiografie ... zonder ik’, met het leven van een zekere Marguerite Cleenewerck de Crayencour, waarin figureren: een wieg, enkele valiezen en een rustbank in empirestijl. Met teksten uit Mémoires d’HadrienL’Oeuvre au noirSouvenirs pieux en Archives du Nord; met haar personages Hadrianus, Zeno en haar eigen vader Michel de Crayencour en met flarden, zinnen, geplukt uit haar boeken, essays, memoires, alles gelardeerd met uittreksels uit onuitgegeven brieven en postkaarten.
 

Test

 

Donderdag 11 oktober om 20.00 uur in het Zuiderpershuis, Antwerpen

Tickets: €15 (€5 voor studenten), reserveren via Alliance Française.  

Met de steun van de Alliance Française Antwerpen, meer info hier.

Woensdag 24 oktober, Theater Tinnenpot, Gent

Tickets: €15, reserveren via telefoon (09 225 18 60) of e-mail (info@tinnenpot.be)

Met de steun van de Alliance Française Oost-Vlaanderen en de Universiteit Gent, meer info hier.

  

Concept en tekstkeuze: Luc Devoldere

Regie: Luc Vandermaelen

Acteurs: Carine Bamps, Rémi Fransot, Mélina Van Hoof, Thibault Sforza, Luc Vandermaelen

Voertaal: Frans

 

Op www.onserfdeel.be/nl/marguerite-yourcenar kun je fragmenten bekijken uit een eerdere opvoering van “L’ être que j’appelle moi”. Le tour de la prison avec Marguerite Yourcenar. Je vindt er ook de belangrijkste artikelen die Ons Erfdeel vzw heeft gewijd aan deze grote schrijfster. 

 

 

Blijf op de hoogte

Abonneer je op de RSS-feed