Ons Erfdeel vzw lanceert drie websites in 2019: volg onze digitale ontwikkelingen

Verhalen vertellen over de Lage Landen, dat doen we bij Ons Erfdeel vzw al jaren met scherpe pennen van geloofwaardige stemmen. Die verhalen verdienen een groter, breder en jonger publiek. Daarom kiezen we als Vlaams-Nederlandse culturele organisatie ook resoluut voor de digitalisering, met de lancering van maar liefst drie websites in april volgend jaar. De ontwikkeling kunt u volgen via bovenstaande tijdlijn.

Zoals elke uitgever staat Ons Erfdeel vzw voor de vraag: hoe omgaan met de spanning tussen print en digitaal?

De magie van het gedrukte woord is nog altijd levend. Marktontwikkelingen tonen aan dat het betere boek opnieuw meer gewaardeerd wordt en dat mensen daar ook geld voor over hebben. Het mooi vormgegeven boek en tijdschrift is zelfs aan een bescheiden opmars bezig. U vindt er overigens een paar in ons fonds. Tegelijk neemt de digitalisering toe, op alle vlakken.

Uitgevers wereldwijd stappen dan ook af van de keuze tussen print of digitaal en kiezen meer en meer voor een hybride model van papier en online. Ze omarmen een toekomst die beide aanbiedt. Het uitgangspunt blijft: hoogwaardige inhoud. De drager kan variëren.

Wij geloven dat we ons bereik in het Engels en het Frans sterk kunnen vergroten door de papieren jaarboeken The Low Countries en De Franse Nederlanden/Les Pays-Bas Français te vervangen door de ambitieuze websites: www.the-low-countries.com en www.les-plats-pays.com. De lancering is voorzien voor 1 april.

Op de Franstalige website komen de artikelen van ons tijdschrift Septentrion, dat wel nog van de drukpersen zal rollen. Ook ons moederblad Ons Erfdeel blijft bestaan, maar krijgt volgend jaar eveneens een volwaardige website: www.de-lage-landen.com.

Omdat we het belangrijk vinden dat u, onze lezer, volop betrokken wordt bij die digitale geboorte, kunt u de ontwikkeling van de websites volgen op bovenstaande tijdslijn. We maken deze websites met het bureau Little Miss Robot.

U kunt ons dus blijven lezen op papier, maar voortaan ook veel meer op het wereldwijde web.


Luc Devoldere
Hoofdredacteur

Blijf op de hoogte

Abonneer je op de RSS-feed