Vlaanderen heeft de beste gameschool ter wereld

Vlaanderen heeft de beste gameschool ter wereld

Digital Arts and Entertainment in Kortrijk is uitgeroepen tot de beste game development school ter wereld. Het is het tweede jaar op rij dat de opleiding van de Hogeschool West-Vlaanderen (Howest) een Rookie Award wint.

De Rookies zijn jaarlijks terugkerende prijzen voor jonge creatievelingen uit de sector van de film, animatie, games, virtual reality, motion graphics en 3D visualisatie.

De ranglijsten van de Rookies zijn gebaseerd op de beoordeling van de portfolio's van studenten door een panel van professionals van over de hele wereld. Studenten worden beoordeeld op hun creatieve en technische vaardigheden, hun presentatietalent en de mate waarin ze klaar zijn voor de arbeidsmarkt.

(©DAE)

Ruim 880 studenten van 217 scholen uit 54 landen hebben meer dan 2300 projecten ingediend in de categorie beste game development school. Digital Arts and Entertainment van Howest in Kortrijk is voor het tweede jaar op rij verkozen tot de beste academische instelling voor het leren maken van videogames voor consolesystemen, webplatformen en mobiele apparaten.

Er waren ook prijzen voor de beste scholen op het gebied van animatie, digitale illustratie, 3D motion graphics en visuele effecten. Howest eindigde als animatieschool op de achtste plaats en negende in de categorie digitale illustratie.

U kunt hier een verhaal over game-onderwijs in Vlaanderen en Frankrijk lezen uit het jaarboek De Franse Nederlanden-Les Pays-Bas Français uit 2013.

(Tom Christiaens)

The Level, thuisbasis van Digital Arts and Entertainment in Kortrijk (©DAE)

Blijf op de hoogte

Abonneer je op de RSS-feed