Flirt Flamand

Vlaamse literatuur op de Foire du Livre in Brussel

De Foire du Livre, die in 2019 op Valentijnsdag wordt geopend en eindigt op 17/2, is een van de belangrijkste evenementen voor auteurs, uitgevers en boekhandelaars uit de Franstalige wereld. Net als zijn beroemde tegenhangers in Frankfurt of Parijs zet de beurs in het Brusselse Tour & Taxis buitenlandse literatuur in de schijnwerpers door elk jaar een land als eregast uit te nodigen. Voor de vijftigste editie verwelkomen de organisatoren Vlaanderen, onder de titel Flirt Flamand (een organisatie van het Vlaams Fonds voor de Letteren).

In Ons Erfdeel 1/2019 legt vertaler Philippe Noble uit hoe het komt dat Vlaanderen te gast is in eigen land én waarom dat noodzakelijk is. Dat stuk vind je hier. Op deze pagina geven we een overzicht van alle auteurs die in Brussel te gast zijn (of wiens werk wordt behandeld) en die ook in Ons Erfdeel aan bod zijn gekomen. 

Als je met je cursor over onderstaande auteursfoto’s zweeft, verschijnen er stippen. Achter elke stip schuilt een tekstje met daarin een link naar onze stukken over de auteur in kwestie. Er is ook een versie in het Frans.

Onder deze afbeeldingen vind je ook nog een video, geluidsopnamen en foto's van dit evenement.

 

 

 

 

 

 

Foire du Livre 2019