Een Grand Cru Poëzieweek bij Ons Erfdeel vzw

Een Grand Cru Poëzieweek bij Ons Erfdeel vzw

Officieel begint de Poëzieweek pas overmorgen (op donderdag 28 januari, Gedichtendag in Vlaanderen en Nederland), maar officieus start ze vanavond al met de uitreiking van de Herman de Coninckprijs. Een dag later volgt dan de VSB Poëzieprijs.

Ook Ons Erfdeel vzw zet dezer dagen de poëzie in de kijker. Nog tot en met 8 februari plaatsen we regelmatig een gedicht op een van onze blogs.

Op de blogs van Ons Erfdeel en Septentrion kunt nog meer dan een week lang gedichten lezen uit Un grand cru, een bloemlezing van hedendaagse Nederlandstalige poëzie die in 2015 is uitgegeven door Ons Erfdeel vzw. Dit 112 pagina’s tellende boek bevat vijftig gedichten die Jozef Deleu, stichter van Ons Erfdeel vzw en hoofdredacteur van 1972 tot 2002, eerder selecteerde voor zijn rubriek ‘Le dernier cru’ in het tijdschrift Septentrion.

Net als in Un grand cru worden de gedichten ook op de blog telkens in twee talen gedeeld, het Nederlands en het Frans. Daarbij komt ook een overzicht van de artikelen die eerder in Ons Erfdeel of Septentrion zijn verschenen over de geselecteerde dichter.

Op de blog van Septentrion zijn intussen al twee gedichten verschenen, ‘Over het verlangen naar een sigaret’ van Rutger Kopland en ‘Recruten 1914’ van Charles Ducal.

Dat laatste gedicht, waarin de afscheidnemende Belgische Dichter des Vaderlands reflecteert over de Eerste Wereldoorlog, komt ook aan bod op de blog van Ons Erfdeel.

Je kunt het hieronder lezen.

De komende dagen volgen op de blogs van Septentrion en Ons Erfdeel nog gedichten van o.a. Erwin Mortier, Lieke Marsman, Stefan Hertmans, Anneke Brassinga, Anne Vegter en Leonard Nolens.

Persmappen

Hieronder vindt u een uitgebreid persdossier: alle informatie over de culturele instelling Ons Erfdeel vzw in één handig document. Via onderstaande links kunt u ook andere persmappen, ons logo en een reeks persbeelden downloaden.

Persdossier Ons Erfdeel vzw

Persmap Grens-Frontière 1713-2013 (woord vooraf, inhoudstafel + auteurslijst)

Persmap persconferentie 26/2/2013 (presentatie Ons Erfdeel, Septentrion + website)

Foto's persconferentie 26/2/2013

Foto's evenement Roubaix 18/10/2013: De ondraaglijke lichtheid van grenzen - L'insoutenable légèreté des frontières

Onze persfoto's (kaften van boeken en tijdschriften, foto hoofdredacteur)

Download ons logo