Waarom een buitenboordmotor eenzaam is - nieuwe editie!

Volledig herziene, vierde druk van het succesboek van Joke van Leeuwen.

Waarom heet je Jansen als je Jansen heet? Waarom waren eieren vroeger geen eieren? En waarom hebben we geen zeventigduizend letters?

Joke van Leeuwen geeft in Waarom een buitenboordmotor eenzaam is een antwoord op al die prangende vragen. Maar ze heeft het over nog veel meer. Over aapmensen die geen mensapen zijn bijvoorbeeld. En aan het eind van het boek leren we goocheltrucs uit het Nederlandse woordencircus. Komt dat zien! (en lezen)

Dit is een boek over taal, over onze taal: het Nederlands. Joke van Leeuwen vertelt aanstekelijk en origineel over het Oudnederlands van heel lang geleden en het moderne Nederlands van vandaag. Kennis wordt luchtig geserveerd. Taal dient hier om te spelen.

Joke van Leeuwen illustreerde het boek zelf.

Voor deze vierde druk heeft vormgever Koen Bruyñeel een nieuwe kaft ontworpen. Ook is de spelling aangepast aan de recentste regels en is de inhoud geactualiseerd.

Buitenkans! € 5 korting voor wie dit boekt koopt samen met Tikken tegen de maan, de kindergedichten met unieke illustraties die Joke van Leeuwen voor Ons Erfdeel vzw bloemleesde. Prijs voor beide boeken: € 30 (België) € 33 (Nederland en Europa) € 45 (wereld). Bestel dit unieke pakket hier.

 
Prijzen en nominaties voor Waarom een buitenboordmotor eenzaam is:
 
- Bekroond met de Zilveren Griffel 2005
- Bekroond met de Plantin-Moretusprijs 2005 
- Genomineerd voor de Gouden Uil Jeugdliteratuurprijs 2005
 
Uit het juryrapport van de Plantin-Moretusprijs:
"De jury droomde: mochten de wetenschappelijke en educatieve uitgevers dit boek maar eens bekijken, bestuderen en dan beseffen dat een leerboek ook een vreugde kan zijn. Tegelijkertijd gedistingeerd, smaakvol en speels."
 
De pers over Waarom een buitenboordmotor eenzaam is:
 
- Vrij Nederland : "Van Leeuwen doet nooit grappig, haar humor is niettemin onweerstaanbaar. (...) Nog geen honderd bladzijden, alles bij elkaar, maar een juweeltje."
 
- De Morgen : "Een onderhoudende en leeftijdloze vraagbaak over onze taal."
 

- NRC Handelsblad : "Een intense, besmettelijke liefde voor en nieuwsgierigheid naar klanken, letters en leestekens spreekt uit alles wat in dit feestelijke boek staat."

- De Standaard : "Van Leeuwen illustreert alles met ludieke en ter zake doende voorbeelden. Zo blijf je met plezier bij de les en ontdek je dingen nog voor zij ze uitspreekt."

- De Groene Amsterdammer : "Van Leeuwens samenspel tussen tekst en beeld toont prachtig hoe het Nederlands leeft."

 
  • 96 pagina's
  • BE: €17,50 / NL: €19,50 / EU: €19,50 / INT: €25,00
  • verzending en 6% BTW inbegrepen
leg in winkelmandje