Het juiste spoor

Treinverhalen tussen Nederland, België en Frankrijk

Het juiste spoor, een uitgave van de Vlaams-Nederlandse culturele instelling “Ons Erfdeel vzw”, bevat vier treinverhalen, essays geschreven door Geert van Istendael, Michel Quint, Luc Devoldere en Cyrille Offermans.

De trein is altijd een beetje schrijven. De auteurs reizen van noord naar zuid, van oost naar west, maar sporen telkens door het Nederlandse en het Franse taalgebied. Hun verhalen worden afgewisseld met gedichten, proza en beschouwingen uit verschillende literaturen. De trein is ook altijd een beetje lezen. Over landschappen en mensen. Over vroeger en nu. Fotograaf Jonas Lampens deed de vier reizen over en legde vast wat hij zag. Want de trein is altijd ook een beetje kijken.

De prozafragmenten en gedichten zijn onder meer van W.H. Auden, J. Bernlef, Louis Paul Boon, Jacques Brel, Jeroen Brouwers, Chateaubriand, Hugo Claus, Willem Elsschot, Philip Freriks, Guido Gezelle, Victor Hugo, Geert van Istendael, Anton Korteweg, Eric De Kuyper, Joke van Leeuwen, Maurice Maeterlinck, Richard Minne, Charlotte Mutsaers, Leonard Nolens, Cees Nooteboom, Piet Paaltjens, David Van Reybrouck en Wannes Van De Velde.

Het juiste spoor verschijnt in een Nederlandse en een Franse editie.

De pers over Het juiste spoor

Peter Jacobs in De Standaard   (vier sterren): "een mooi literair boek" en  "een origineel en fraai hebbeding". Lees hier de volledige recensie.

Dirk Leyman in De Morgen  (drie sterren): "een ongegeneerde blik in de schemerzones van drie landen" en "deze ode aan het spoor is wél authentiek". Lees hier de volledige recensie.

  • 152 pagina's
  • BE: €15,00 / NL: €16,00 / EU: €16,00 / INT: €19,00
  • verzending en 6% BTW inbegrepen
leg in winkelmandje