Ons Erfdeel

Vlaams-Nederlands cultureel tijdschrift

Klik hier voor het recentste nummer.

Ons Erfdeel is een driemaandelijks Vlaams-Nederlands tijdschrift dat bericht over alles wat er in de Lage Landen gebeurt op het vlak van maatschappij, literatuur, taal en kunst in de breedste zin van het woord. Ons Erfdeel neemt de tijd én de ruimte om onderwerpen uit te diepen, met zin voor nuance en oog voor detail. Nuchter en diepgaand, uitstekend geïnformeerd en goed geformuleerd: die richtlijn hanteren we voor al onze artikelen. Zo bieden wij de lezers van Ons Erfdeel iets wat zij elders niet vinden. Omdat wij geloven in inhoud en onze lezers au sérieux nemen.

Geïnteresseerd? Vraag hier een gratis proefnummer aan.

Hier vind je een overzicht van de winkels waar Ons Erfdeel te vinden is.

Abonnementsprijs
België en Nederland: € 72
EU: € 77
Andere landen: € 85

Abonnementen kunt u hier aankopen: www.onserfdeel.be/nl/abonnementen

Prijzen losse nummers

België en Nederland: € 19
EU: € 20
Andere landen: € 22

Ons Erfdeel in de pers

De Morgen over Ons Erfdeel 1/2017: “Ons Erfdeel heeft zichzelf een flinke make-over gegund. Het eerste nummer van de zestigste jaargang is in een nieuwe, aangename lay-out gestoken, een ingreep van Koen Bruyneel (...). Vanaf nu is het blad ook helemaal in kleur. (...).”

Toef Jaeger in NRC Boeken over Ons Erfdeel: “Sterk”, “subtiel”, “polemisch”, “betrokken” en “straalt uit dat het gelezen zou moeten worden door beleidsmakers”. Lees de tekst hier.

Wim Brands (VPRO Boeken) tipt Ons Erfdeel in een filmpje op de VPRO-website. Hij prijst de recensies als een soort literaire kritiek “die het hart moet blijven van elke denkbare vorm van kritiek”. Verder zegt Brands nog dat het tijdschrift er "prachtig" uitziet, waarna hij besluit: “Ons Erfdeel. En dat moet het blijven.” Bekijk hier het filmpje.

Jeroen Vullings in Vrij Nederland: “Ons Erfdeel paart kritiek aan kennis van zaken. Tegenwoordig een uitzonderlijk goed.” Lees hier de volledige bespreking van Vullings.

Zoek naar een artikel

Zoek naar nummer

Laatste editie

Ons Erfdeel - 2019, nr 1 / februari 2019

Is de dekolonisatie van het AfricaMuseum geslaagd?
Waarom Vlaanderen eregast in eigen land kan zijn
Laat de taalpolitie maar komen!
De link tussen extreem rechts en moslimextremisme
Pleidooi voor een assertieve neerlandistiek
Hoe vaderlands en heldhaftig was Johan Maurits eigenlijk?
Dooreman, amabachtsman
De Franse Nederlanden bestaan niet meer
25 boekrecensies

meer info